Gündem GSS prim borcumu internetten öğrenebilir miyim?

GSS prim borcumu internetten öğrenebilir miyim?

25.05.2016 - 09:48 | Son Güncellenme:

Her vatandaşın Sağlık hizmetlerinden yaralanabilmesi amacıyla geliştirilen Genel Sağlık Sigortası, prim konusunda çeşitli karışıklıkların yaşandığı bir sistem ve bu nedenle vatandaşların GSS Borç Sorgulama Ekranına başvurmasını zorunlu kılıyor. GSS Borç Sorgulama işlemi, internet aracılığıyla kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. GSS Borç Sorgulama işlemlerini nasıl ve nereden yapabileceğinizi detaylarıyla inceledik.

GSS prim borcumu internetten öğrenebilir miyim

Genel Sağlık Sigortası ya da kısa adıyla GSS, 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle yapılandırılan yeni sağlık güvence sistemidir. Herhangi bir kurum aracılığıyla sosyal güvencesi olmayan, tüm vatandaşları Sağlık sigortası kapsamında değerlendirmek amacıyla geliştirilen bu sağlık güvence sistemi, herhangi bir sağlık güvencesi olmayan herkesin ücretsiz olarak sağlık sisteminden faydalanabilmesini hedefliyor. Uygulama da çok çeşitli sorunların yaşandığı bir sistem olan ve sürekli yeniden yapılandırmalarla güçlendirilen GSS ile ilgili en çok başvurulan işlemlerden biri de GSS Borç sorgulama işlemidir. Kişi bazında tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren ve ödeme yapabilecek gücü bulunan herkesin sağlık sistemine gerekli ödemeyi yapmasını zorunlu kılan sisteme, gelir beyannamenizle birlikte başvurmadığınız takdirde, borçlanmaya başlayabilirsiniz. Bu nedenle GSS Borç Sorgulama işlemi, tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren ve sıklıkla başvurulan bir sorgulama işlemidir.

Haberin Devamı


GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bununla birlikte GSS Borç Sorgulama işlemi, internet üzerinden çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilebilen ve sonuçlarına göre nereye başvurmanız gerektiğini öğrenebileceğiniz bir işlem. E-Devlet platformunda bulunan E-SGK hizmetleri kapsamında, GSS Borç Sorgulama işlemi, Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun gelişmiş internet altyapısı sayesinde kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. E-Devlet sistemine girebilmek için gerekli kimlik doğrulama bilgilerine sahip her vatandaşımız, platform üzerinde bulunman E-SGK E-Hizmetler Uygulaması bölümüne girerek, GSS Tescil Ve Prim Sorgulama ekranına ulaşabilir, Burada bulunan gerekli bilgiler girildikten sonra, GSS ile ilgili tüm ilişiğinize dair raporlamayı anında öğrenebilirsiniz. Geniş kapsamlı bir sağlık sigortası sistemi olan GSS, henüz 4 yıl önce uygulamaya başlanmış ve pek çok açıdan eksiklikleri bulunan, zaman içerisinde vatandaşlarımızın çeşitli şekillerde sisteme üye olmalarının sağlanmasıyla birlikte, verimli çalışmaya başlayacak bir sistem. Bu nedenle prim borcu ödemesi gereken ve ödememesi gereken kişiler konusunda çeşitli sıkıntıların ortaya çıkmasına paralel olarak, çeşitli yeni düzenlemeler yapılmakla birlikte, sistemdeki durumunuzu öğrenmeniz ve gerekli önlemeleri alabilmeniz için, GSS Borç Sorgulama işlemine mutlaka başvurmanızı öneriyoruz. Haberiniz olmadan çeşitli düzeylerde borçlanmanızın önüne geçebilmek için, GSS Borç Sorgulama ekranına başvurmanız ve birkaç dakika alacak işlemleri gerçekleştirmeniz önemlidir.
Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yaralanıp yararlanamayacağınızı öğrenmek, ne kadar borcunuz olduğunu görmek, borcun haksız olduğunu düşünüyor veya biliyorsanız, ilgili kurumlara başvurmak için GSS Borç Sorgulama işlemini, internet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz önemli bir avantaj sağlıyor. Genel Sağlık Sigortasının kapsamı içerisindeki konumuz, sizin olması gerekenden daha farklı bir dilimde hesaplanarak, fazladan borçlanmanıza sebep olabildiği gibi, hiç ödeme yapmamanız gerekirken de borçlanmanıza neden olabilir. Bu geniş kapsamlı Sağlık Güvencesinin, verimli bir şekilde çalışmaya başlayıncaya, vatandaşlarımızın sisteme gerekli uyumu sağlanıncaya kadar, çeşitli aksaklıklar olamaya devam edecek gibi görünmektedir. Bu nedenle, herkesin GSS prim borçlarını sorgulamaları ve GSS üzerindeki kendi konumlarının doğru tespit edilip edilmediğini öğrenmeleri gereklidir.