Gündem GSS ve Bağ-Kur Borçlarını sorgulayacaklar dikkat!

GSS ve Bağ-Kur Borçlarını sorgulayacaklar dikkat!

22.07.2015 - 14:09 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı online olarak kolayca sorgulayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberimizde GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Borçlarını sorgulayacaklar dikkat

GSS borç sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile rahatlıkla yapabilmek için, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet adresine giriş yapabilirsiniz.Bu durumda,GSS borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için izlemeniz gereken aşamalar şu şekilde sıralayabiliriz;İnternet üzerinden, GSS borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.Daha sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz.Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.Hemen sonrasında açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.Daha sonrasında, bu ekranda GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığını göreceksiniz.Burada son olarak ise, T.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

4B ya da BAĞ-KUR Borç Sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Yeni adı ile 4B daha yaygın bilinen ismi ile BAĞ-KURborç sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile yapabilmek için, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet adresine giriş yapabilirsiniz.Yani, BAĞ-KUR ya da 4B borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için izlemeniz gereken aşamalar şu şekildedir;

İnternet aracılığı ileBAĞ-KUR (4B) borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için ilk önce, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklar içinden, E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Haberin Devamı

Daha sonrasındaki aşamada, açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde bulunan ibareye tıklayınız.

Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Daha sonrasında, açılan bu ekranda e-devlet kapısı aracılığı ile sunulan hizmetler başlığı altında bulunan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Sonrasında da, 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında 3. sırada yer alan ve 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Hemen sonrasında açılan sayfada, e-devlet şifresi mobilimza elektronikimza T.C kimlik kartı banka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz.

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Haberimizi bu şekilde sonlandırırken, GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işlemleriniz için, çok daha pratik olan ve internet aracılığı ile yapılan sorgulama işlemlerini özetlemiş olduk.