Gündem GSS ve Bağ-Kur Prim Borçlarınızı Online Borç Sorgulama Ekranından Kolayca Yapabilirsiniz

GSS ve Bağ-Kur Prim Borçlarınızı Online Borç Sorgulama Ekranından Kolayca Yapabilirsiniz

21.07.2015 - 10:24 | Son Güncellenme:

GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yaparak prim borcunuz olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi nasıl yapılır ve GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında önemli bilgiler bu haberde!

GSS ve Bağ-Kur Prim Borçlarınızı Online Borç Sorgulama Ekranından Kolayca Yapabilirsiniz

Genel Sağlık Sigortası ya da kısaca GSS, daha etkin ve kaliteli şekilde, sağlık hizmetlerinden yararlanmamız için biz vatandaşlara sunulmuş olan bir sağlık hizmetidir. GSS borç sorgulama ise; GSS uygulamasından yararlanabilmemiz için, ödemeniz gereken primlerinizin durumunu kontrol etmenize olanak sağlayan bir sistemdir. Üstelik artık, GSS borç sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile yapabilmeniz mümkündür.Bu durumda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani, SGK’nın resmi web sayfası olanhttp://www.sgk.gov.tradresine giriş yaparak, oradan da e-devlet kapısı sistemine aktarılarak, GSS borç sorgulama işlemlerinizigerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Bu durumda, internet aracılığı ile, GSS borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz için izlemeniz gereken aşamaları şu şekilde sıralayabiliriz;

İnternet üzerinden, GSS borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için ilk önce, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz.

Hemen sonrasındaki aşamada, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Hemen sonrasında açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Haberin Devamı

Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Daha sonrasında, bu ekranda GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığını göreceksiniz.

Son olarak ise, burada, T.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

İnternet aracılığı ile yapılan Bağkur (4B) Borç Sorgulama işlemleri

Bağkur ya da yeni adı ile 4B, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapısında bulunan bir SGK alt kurumudur. Bağkur (4B) kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, bağlı oldukları bu kurum ile ilgili merak ettikleri bilgilere, yine bu kurum için özel olarak hazırlanmış olan ve SGK tarafından hizmete sunulmuş olan bir platform üzerinden ulaşabilmektedirler.

Bağkur (4B) borç sorgulama ise; Bağkur (4B) uygulamasından yararlanabilmemiz için, ödemeniz gereken primlerinizin durumunu kontrol etmenize olanak sağlayan bir sistemdir. Üstelik artık, Bağkur (4B) borç sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile yapabilmeniz mümkündür. Bu durumda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani, SGK’nın resmi web sayfası olan http://www.sgk.gov.tradresine giriş yaparak, oradan da e-devlet kapısı sistemine aktarılarak, Bağkur (4B) borç sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz

Haberin Devamı

Bu durumda, internet aracılığı ile, Bağkur (4B) borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz için izlemeniz gereken aşamaları şu şekilde sıralayabiliriz;

İnternet üzerinden, Bağkur borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için öncelikle, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Sonrasında açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Daha sonrasında, açılan bu ekranda e-devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler başlığı altında yer alan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Haberin Devamı

Sonrasında da, 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında 3. sırada yer alan ve 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Hemen sonrasında açılan sayfada, e-devlet şifresi mobil imza elektronik imza T.C kimlik kartıbanka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz.

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, Bağkur borç sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.