Gündem GSS ve Bağ-Kur Sorgulama İşlemleri İle GSS, Bağ-Kur Borçlarınızı Öğrenin

GSS ve Bağ-Kur Sorgulama İşlemleri İle GSS, Bağ-Kur Borçlarınızı Öğrenin

22.04.2015 - 09:07 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi yaparak prim borcunuz olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi nasıl yapılır ve GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Sorgulama İşlemleri İle GSS, Bağ-Kur Borçlarınızı Öğrenin

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetlerini kullanarak kolay bir şekilde sigorta işlemlerinizi yapabilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun modern dünyanın popüler platformu sanal dünya içerisinde vatandaşlara sunmakta olduğu sigorta hizmetlerinde internet teknolojisini aktif olarak kullanması sayesinde artık sigorta işlemlerini internete erişim sağlanabilen her noktadan ve günün her saatinde yapabilme imkanınız bulunuyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Dijital platform üzerinden kolay bir şekilde sigorta sorgulamalarınızı online olarak yapabileceğiniz gibi sigorta prim borcunuzun olup olmadığını veya olan sigorta prim borçlarınızın güncel ayrıntılarını da internet üzerinden kolay bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta mükelleflerinin bu borç sorgulama işlemleri için dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu online borç sorgulama uygulaması web tahsilat üzerinden SGK borç sorgulama işlemleri birkaç dakika içerisinde yapılabiliyor.

Sigorta mükelleflerinin SGK borçlarının olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilmelerine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat uygulaması günümüzde dijital platformda en çok kullanılan online sigorta hizmet uygulamalarının başında geliyor. Sigorta mükelleflerinin dijital platformda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlayabildiği web tahsilat uygulaması üzerinden SGK borç sorgulama işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

SGK borç sorgulama işleminin web tahsilat uygulaması üzerinde yapılabilmesi için vatandaşların sayfa içerisinde sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçeneğini seçmeleri, sorgu tipi kısmında yapacakları borç sorgulama işlemini seçmeleri, SSK sicil numaralarını girmeleri ve sayfa içerisinde yer alan güvenlik kodu doğrulaması karakterlerini girmeleri gerekiyor. Böylelikle SGK borcunun olup olmadığını ya da olan borçlarının dönem, tutar ve son ödeme tarihleri gibi bilgilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde hizmete açtığı online web tahsilat uygulaması üzerinde SGK borcu sorgulamasının dışında da BAĞ-KUR borç sorgulama işlemleri kolay bir şekilde yapılabiliyor. BAĞ-KUR borç sorgulama işleminde ise BAĞ-KUR sigorta mükelleflerinin sorgu türü kısmında ‘4A sigortalı ödemeleri’ seçeneğini seçmeleri, sorgu tipi kısmında yapacakları BAĞ-KUR borç işlemini seçmeleri, BAĞ-KUR sicil numarası bilgisini girmeleri ve yine sayfadaki güvenlik kodu doğrulamasındaki karakterleri girmeleri gerekiyor. Böylelikle BAĞ-KUR borcunun olup olmadığını ya da olan borçlarının dönem, tutar ve son ödeme tarihleri gibi bilgilerini öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

2012 yılında Türkiye’deki tüm vatandaşların sosyal güvence altına alınabilmesi ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aktif olarak uygulanmaya başlanan Genel Sağlık Sigortası sisteminde gelir tespitini yaptırmayarak en üst düzey GSS prim düzeyinden borçlandırılan ya da GSS prim ödemelerini yapmayan vatandaşların Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını da web tahsilat uygulamasında GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanları bulunuyor. GSS borç sorgulama işlemi için vatandaşların sayfa içerisinde sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’ seçeneğini seçerken, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçeneğini seçmeleri, T.C. kimlik numarası ile güvenlik kodu doğrulamasındaki karakterleri girmeleri gerekiyor.

Yazarlar