Gündem Gücünü güneşten alan kent ‘Alanya’

Gücünü güneşten alan kent ‘Alanya’

14.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in en önemli projelerinden biri olan GES’ten, 8 ayda 2 milyon TL gelir elde edildi. Başkan Yücel, “Sırada GES-4 projemiz var. Bu proje ile belediyemizin elektrik sarfiyatının tamamını güneş enerjisinden karşılayacağız” dedi

Gücünü güneşten alan kent ‘Alanya’

Gücünü güneşten alan kent ‘Alanya’
Alanya’nın Toslak Mahallesi’nde 94 dönüm arazi üzerine kurulu Güneş Enerji Santrali (GES), Türkiye’nin Kamu Kurum ve Kuruluşları arasındaki en büyük Güneş Enerji Santrali olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Alanya Belediyesi tarafından enerji ihtiyacının büyük ölçüde karşılanması için kurulan 3 MW Şebeke Bağlantılı Güneş Enerjisi tarlasında 12.200 adet panel kullanıldı, sistem Alanya’ya 40 yıl hizmet edecek şekilde tasarlandı.

Haberin Devamı

Güneş Enerjisi Santrallerinden ciddi gelirler elde etmeye başladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Yücel, GES-4 Projesi için de hazırlıklara başladık. 2018 yılı itibariyle bu projeyi de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. GES-4 projesinin de hayata geçirilmesiyle belediyemizin elektrik ihtiyacının tamamı yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden sağlanmış olacak” dedi.

Gücünü güneşten alan kent ‘Alanya’

Sosyal hayat canlandı

Demirtaş Mahallesi’yle birlikte 22 mahalleye hizmet verecek doğu mahallerinin en büyük özlemi ‘Demirtaş Kültür Merkezi’ 24 Mart’ta düzenlenen törenle açıldı. 1000 kişilik ana salon, kapalı alanlar, kütüphane, bilgisayar odası, toplantı ve konferans salonlarının yer aldığı Kültür Merkezi, büyük katılımla halkın hizmetine sunuldu. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2016 yılında temeli atılan ve 6 milyon TL’lik bir yatırım olan Demirtaş Kültür Merkezi’nin düğün, nikah ve sünnet gibi organizasyonların yapılabileceği büyük salonuyla, 10 bine yakın kitabın bulunduğu kütüphanesiyle, bilgisayar odasıyla, açık ve kapalı mekanları, otoparkıyla halkın ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verecek bir sosyal tesis olduğunun altını çizdi. Başkan Yücel, “Proje ve hizmetlerimizi planlarken, Alanya’yı bir bütün olarak düşünüyoruz. Tüm mahallelere eşit ve adaletli şekilde hizmetlerimizi götürüyoruz. Göreve geldiğimizde, ‘Merkezde ne varsa, kırsal mahallelerimizde de aynısı olacak’ demiştik. İşte, Demirtaş Kültür Merkezimiz buna en güzel örnek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gücünü güneşten alan kent ‘Alanya’

Kırsaldaki öğrencilerin umut ışığı oldu

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, merkeze uzak kırsal mahallerdeki kız öğrencilerin barınma sorununu çözmek için Alanya Belediyesi Oba Kız Öğrenci Yurdu’nu inşa ederek 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde hizmete açtı. 4 yıllık hizmet süresinde eğitime çok ciddi yatırımlar yapan Başkan Adem Murat Yücel, 5.5 milyon TL’lik dev yatırımla Oba Kız Öğrenci Yurdu’nu hizmete açarak kırsal mahallelerdeki kız öğrencilerin barınma sorununu çözdü. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren yurtta öğrenciler için her türlü detay düşünüldü. Kız öğrencilerin umut ışığı yurt etüt odaları, 24 saat sıcak su, ısınma, yemek, bilgisayar odası, spor salonları, güvenlik ve ücretsiz okul servisi gibi bütün ihtiyaçlara cevap veren birçok özelliğiyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Gücünü güneşten alan kent ‘Alanya’

Yurdun 68 mahalledeki kız öğrencilere hizmet verdiğini belirten Başkan Yücel, “Kırsal mahallelerimizde yaşayan ortaokul ve liseli çocuklarımızın konaklama ihtiyaçlarını burada karşılıyoruz. 160 öğrenci kapasiteli yurdumuzda, engelli öğrenciler için de özel tasarlanan odalarımız mevcut” şeklinde konuştu.

Gücünü güneşten alan kent ‘Alanya’

Hayvan dostu belediye

Alanya’nın Demirtaş Mahallesi’nde 24 dönümlük arazi üzerine kurulu ve 3.5 milyon TL’ye mal olan Demirtaş Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, bünyesindeki birçok modern üniteleriyle Türkiye’de örnek bir bakımevi olma özelliği taşıyor. 5 ana binadan oluşan tesis, hayvan refahını sağlayacak modern tesisleri bünyesinde barındırıyor. Tesiste 1 kedi ünitesi, 2 adet köpek bakım evi, 1 hayvan bakım ünitesi ve 1 klinik ünitenin yanısıra ayrıca karantina, hasta bakım, yavrulu anne, hayvan müşahede ve yabani hayvan bölümü ile muayene ve ameliyat odası, gıda ve soğuk hava depoları yer alıyor. Tesiste şu an 293 köpek, 2 yırtıcı kuş, 9 yırtıcı olmayan kuş ve 8 kedinin bakımı en iyi şartlarda yerine getiriliyor. Bakımevinde güvenli ve sağlıklı bir şekilde barınan sokak hayvanları kendilerine sıcak bir yuva sağlayacak yeni sahiplerine de kavuşturuluyor. Ayrıca Türkiye’de tek evcil hayvan mezarlığı hizmeti veren bakımevi bu barınakta bulunuyor. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Hayvan dostu belediyeyiz. 500 hayvan kapasiteli yeni bakımevimiz ile can dostlarımıza dört dörtlük hizmet veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı