Gündem Gül tatlısı ile misafirlerinizi büyüleyin

Gül tatlısı ile misafirlerinizi büyüleyin

25.04.2018 - 14:05 | Son Güncellenme:

Tatlı bizim sofralarımızda vazgeçilmez yiyeceklerden birisidir. Hem çocuklar tarafından sevilerek yenir hem de yetişkinler için misafirliklerin olmazsa olmazıdır. Gül tatlısı, görsel olarak güle benzeyen, tadı ise oldukça lezzetli olan bir tatlıdır. Yapımı zor gibi görülse de oldukça kolaydır.

Gül tatlısı ile misafirlerinizi büyüleyin

Gül tatlısı, çayın yanında aperatif olarak da tercih edilir. Sadece ülkemizde değil diğer ülkelerde de severek tüketilen yiyeceklerdendir.

Haberin Devamı

Gül tatlısı için gerekli olan malzemeler:

. 1 çay bardağı sıvı yağ

. 125 gr tereyağı

. 1 adet yumurta

. 1-2 çay bardağı yoğurt

. 1-2 çay bardağı irmik

. 1 paket vanilya

. 1 tatlı kaşığı sirke

. 3 su bardağı un

. 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için gerekli olan malzemeler:

. 3.5 su bardağı şeker

. 3.5 su bardağı su

. 3-4 damla limon suyu

Gül tatlısının şerbetinin hazırlanışı

Şerbet soğuk olarak kullanılacağı için ilk önce şerbetin hazırlanması gerekir. Orta boy, derin bir tencereye 3.5 su bardağı su ve 3.5 su bardağı şekeri koyun. Şeker eriyene kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra 3-4 damla limon suyu ekleyin. Ocağın altını kısıp 15 dakika kadar daha kaynatın. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Gül tatlısının hazırlanışı

Haberin Devamı

Derin bir kaba oda sıcaklığı tereyağı koyun. Yarım çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı sirke, bir çay bardağı irmiği koyun ve bunları karıştırın. Bundan sonrasını yoğurarak devam edin. Bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu ilave edin. 3 su bardağı unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru iki parçaya bölün ve parçanın birisini oklava yardımıyla açın. Hamurun ne kalın ne de ince açılmaması gerekir. Bir çay bardağı ağzı ile aldığı kadar yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlakların üç tanesini sadece uç kısımları üst üste gelecek şekilde sıralayın ve rulo halinde yuvarlayın, orta kısmına fındık ekleyin. Bu yuvarlakları ortadan ikiye kesip tepsiye dizin. Hepsi için aynı işlemi yapın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak tatlının üzerine önceden hazırladığınız şerbeti dökün. Tamamen soğuyunca servis edin.

Yazarlar