Siyaset Tansu Çiller'i üzecek gelişme

Tansu Çiller'i üzecek gelişme

16.12.2011 - 10:54 | Son Güncellenme:

Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in, oğlu Berk Uçuran Çiller’in boşanma aşamasında olduğu eşi Eda Çiller aleyhine açtığı manevi tazminat davası mahkemece reddedildi.

Tansu Çilleri üzecek gelişme


İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmada, taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan davacı Çiller’in avukatı Salih Çelen, müvekkilinin talebi ile ilgili tanık dinletmek istediklerini belirterek, "Tanıklarımızı, müvekkilimin gördüğü zararı ve üzüntüsünün boyutunu ispat etmek açısından dinletmek istiyoruz" dedi.

Mahkeme Hakimi Ayhan Ayan ise davacı tarafın dinletmek istediği tanıkların sonucu etkilemeyeceği gerekçesiyle bu talebi reddetti.

Hakim Ayan ayrıca, Çiller’in açtığı manevi tazminat davasının şartlarının oluşmaması nedeniyle reddedilmesini karara bağladı.

Oğlu Berk Uçuran Çiller ile gelini Eda Çiller’in boşanma davası sürecinde avukatı aracılığıyla Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesine başvuran Çiller, gelini olan davalı Eda Çiller’in, 31 Ocak 2011 tarihinde polise yaptığı şikayetinde, hakkında gerçek dışı beyanlarda bulunarak, kendisini davalıya zorla boşanma mukavelesi imzalatmaya çalışmakla ve evden kovmakla suçladığını kaydetmişti.

Çiller, davalının kendisi hakkındaki suçlamalarını basınla paylaşıp aleyhinde haber yapılmasını sağladığı ve bu şekilde kişilik haklarının ihlal edildiğini, kariyer ve aile ismine zarar verdiğini ifade ederek, gelini Eda Çiller’den 75 bin TL manevi tazminat talep etmişti.

-Oğul Çiller’in tazminat talebi de reddedildi-

Haberin Devamı

Bu arada, Berk Uçuran Çiller’in boşanma aşamasında olduğu eşi Eda Çiller’in yengesi Melahat Sardoğan aleyhine açtığı 75 bin TL’lik manevi tazminat davası da şartların oluşmadığı gerekçesiyle reddedildi.

İstanbul 19. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Eda Çiller, annesi Güner Odabaşı ve davalı Melahat Sardoğan ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada kararını açıklayan hakim, manevi tazminat davasının şartlarının oluşmadığını belirterek, davanın reddine karar verdi.

Berk Uçuran Çiller’in, kayınvalidesi Güner Odabaşı aleyhine açtığı 75 bin TL’lik manevi tazminat davası da geçen hafta reddedilmişti.

Berk Uçuran Çiller’in, Eda Çiller aleyhine açtığı 75 bin TL’li manevi tazminat davasının görülmesine ise İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesinde devam ediliyor.