Gündem Güncel Vergi Borç Durumu Sorgulama Artık İnternette!

Güncel Vergi Borç Durumu Sorgulama Artık İnternette!

15.08.2015 - 21:29 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işlemi gelişen teknoloji ile rahatça yapılabilmektedir. Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemleri hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

Güncel Vergi Borç Durumu Sorgulama Artık İnternette

Modern internet teknolojisini en aktif biçimde kullanan kamu kurumlarının kullanmaya başlaması ile birlikte artık kamu işlemlerinde önemli kolaylıklardan yararlanılabiliyor. İnternet üzerinde yer alan en aktif kamu kurumlarından birisi olarak öne çıkan Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internette açtığı bir nevi online şubesi İnternet Vergi Dairesi vatandaşın pek çok resmi işleminde veya sorgulamasında zamandan tasarruf edebilmelerine ve oldukça pratik bir şekilde pek çok vergi sorgulamasını gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Gelir idaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi üzerinde online vergi borcu sorgulama hizmeti başta olmak üzere pek çok vergi sorgulaması ile vatandaşın vergi işlemlerine ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilmesine odaklı hizmet veriyor. Vatandaşın son derece yoğun işlem trafiğinin oluştuğu ve son derece kalabalık olan vergi dairelerinde uzun vakitlerini sadece vergi borç durumları gibi konular için bilgi alabilmek amacı ile harcamak zorunda kalmamalarını sağlıyor. Son dönemlerde hızla gelişen ve sağladığı önemli avantajları ile hayli popüler hale gelen akıllı telefonlarla birlikte internetin yaşamın her alanında kendisine yer bulması Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi’nin vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan online vergi borcu sorgulama işlemleri ile birlikte artık devlete olan herhangi bir vergi borcunun tüm ayrıntılarını internet kolaylığında öğrenebilme fırsatına sahip olunabiliyor. Bu sebeple de internet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi’ndeki vergi borcu sorgulama online hizmeti vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Her vergi mükellefinin dönemsel olarak devlete ödemekle yükümlü oldukları ÖTV, KDV ve özel gelir vergisi gibi diğer tüm vergi sistemlerindeki vergi ödemelerinde yaşanana gecikmelerde oluşan vergi borçlarını internet üzerinde bu online vergi borcu sorgulama hizmeti ile öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Dijital platform üzerinde intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlanabilen Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından online vergi borcu sorgulama işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki bu ekran üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemlerini ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri numarası’ yada ‘annenizin kızlık soyadı’ bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle artık internet kolaylığında yapılan vergi borcu sorgulama işlemleri ile vergi borç durumu ayrıntılarıyla günün her saatinde öğrenilebiliyor.

Yazarlar