Gündem 100 bin çocuğun kalbine dokundular

100 bin çocuğun kalbine dokundular

14.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Gönüllülük esasına göre yürütülen Köy Okullarına Yardım Projesi’yle 5 yılda, 2 bin köy okulundaki 100 bin çocuğun ihtiyacı karşılandı. Projenin yöneticisi ve kurucusu Cafer Canşi, Ağrı’da sosyal medyadan başladığı kampanyasının dev projeye dönüştüğünü söylüyor

100 bin çocuğun kalbine dokundular

Ağrı’da gittiği köy okullarından çok etkilenen ve sosyal medya hesaplarından köy okulları için kampanyalar başlatan Cafer Canşi, çevresinden arkadaşlarının da verdiği destekle yardıma muhtaç binlerce kişiye ulaştı. Ağrı, Bezirhane köyünde doğduğunu söyleyen Canşi, sosyal medya hesaplarından başta Ağrı olmak üzere kendisine ulaşan tüm köy okullarına yardım göndermeye başladı. Yaptığı çalışmalar büyük destek görünce kampanyasını Köy Okulları Yardım Projesi’nde dönüştürdü. 5 yılda, 2 bin köy okulundaki 100 bin çocuğun ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan proje kurucusu ve yöneticisi Canşi, kendisinin de köyde okuduğunu o nedenle yaşanan zorlukları çok iyi bildiğini söyledi. Canşi, projenin çıkış sürecini de şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Eksi 30 derecede bir elimde kitapların olduğu poşet diğer elimde tezekle okula gidiyordum. Köyde eğitim gören çocukların yaşadıkları zorlukları çok iyi biliyorum ve onları unutmadım. Bu yüzden imkân varken benim çocukluğumu yaşayan kardeşlerime elimden geldiğince destek olmak istedim. Bir gün çalıştığım kurumdaki meslektaşlarım Ağrı’daki bir köy okuluna kırtasiye desteğinde bulunmak istediklerini söyleyip benden onlara yardım etmemi istedi. Seve seve kabul ettim. Birlikte 7 okula destek olduk. İşleyişi öğrenince çalışmaları devam ettirme kararı aldım. Önce Ağrı Köy Okulları Yardım Projesi’ne başladım. Proje destek görüp büyüyünce bütün köy okullarına destek olmak adına Köy Okulları Yardım Projesi’ne dönüştürdüm.”

Haberin Devamı

Ünlülerden destek

Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullandıklarını bu sayede Cem Adrian, Didem Soydan gibi ünlü isimlerin de dikkatini çektiklerini söyleyen Cafer Canşi, “Manken Didem Soydan destek oldu ve onun desteğiyle Ağrı’da 4 köy okuluna kütüphane yaptık, yüzlerce çocuğumuza destek olduk” dedi.

Kitap, bot ve mont

Köy Okulları Yardım Projesi sosyal medya üzerinden yürütülüyor. Öğretmenler, sosyal medya hesabı kanalıyla proje yöneticilerine ulaşıyor. Öğretmenler ihtiyaçlarını yazdığını söyleyen Cafer Canşi, “Destek olmak isteyenler okul ile iletişime geçerek ihtiyaçları gönderiyor. Biz okul ile destekçi arasında köprü görevi görüyoruz. Maddi destek asla kabul etmiyoruz” dedi. Canşi, okullardan en çok kırtasiye, kitap, bot, mont ve bot talepleri geldiğini söyledi.

100 bin çocuğun kalbine dokundular

100 bin çocuğun kalbine dokundular

Yazarlar