Gündem 100 kişi ona güç verdi

100 kişi ona güç verdi

11.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

100 kişilik kurtarma ekibi, Mahmut Şahin’i 92 saat sonra enkaz altından kurtardı. Büyük sevinç yaşayan kurtarma ekipleri birbirlerine sarılarak fotoğraf çektirdi. 92 saat sonra çıkan Hatice’nin herkesi el sallayarak karşılaması Türkiye’ye büyük mutluluk yaşattı.

100 kişi ona güç verdi

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinin Yeşilyurt Mahallesi’nde altı katlı Kübra Sitesi’nde çalışmalarını sürdüren kurtarma ekipleri Mahmut Şahin’in (33) enkaz altında hayatta olduğunu belirledi. İsviçre ve Bulgaristan’dan gelen ekiplerin de desteğiyle Şahin’e ulaşmak için önceki gün öğle saatlerinde tünel açıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı kurtarma operasyonunda dün sabah saatlerinde Şahin’e ulaşıldı. Şahin 92 saat sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarıldı. 94 saat sonrasında ise bir genç, enkaz altından Sakaryalı arama kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Sarılıp ağladı

Ekip üyeleri, bölgeye deprem valisi olarak görevlendirilen Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a sarılarak gözyaşı döktü. TTK Amasra Müessese Müdürlüğünde görevli madenciler de depremden 95 saat sonra yaşlı bir kadını kurtardı.

Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan Zişan Kaya’nın (20) sağ olduğu belirlendi. Uyumak istediğini söyleyen Kaya’yı uyanık tutmak için ekipler 8 saat çalışma yürüttü. Üniversite öğrencisi Kaya, 101 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtuldu.

Şazibey Mahallesi’ndeki Hazal Apartmanı’nda da enkazda mahsur kalan Uzman Çavuş Osman Fırat, depremin 103. saatinde kurtarıldı. Yavuz Selim Mahallesi’nde de 103. saatte 5 yaşındaki Zeynep Asel sağ olarak çıkarıldı. Karapınar Mahallesi Gözde Sitesi’nde ise 32 yaşındaki kadın, depremin 100. saatinde enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Pazarcık’ta çalışma bitti

Öte yandan depremin merkez üssü Pazarcık’a koordinasyondan sorumlu vali olarak atanan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Pazarcık bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

116. saatte umut

100 kişi ona güç verdi

Depremin 116. saatinde Trabzon Bulvarı üzerinde mucize bir kurtuluş yaşandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri uzun uğraşlar neticesinde isminin Adnan Yaşar olduğu öğrenilen vatandaşı enkazın altından sağ kurtardı. Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi’nde 16 saatlik uğraşın ardından, depremin 99. saatinde 26 yaşındaki Fatma Karuş enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Hayrullah Mahallesi Sandalzade Sokak’ta ise 107 saat sonra kurtarma Taner (24) isimli genç, enkazdan kurtarıldı. Elbistan ilçesinde de Suriyeli Fatma (14), depremin 104’üncü saatinde enkazdan kurtarıldı. 106 saatin sonunda ise 29 yaşındaki 3 çocuk annesi Rüveyda Keçeci ve oğlu Aras, sağ olarak kurtarıldı.

Pazarcık ilçesindeki yolda 50 santimetreye ulaşan yarıklar oluştu: Kartalkaya Barajı’nda yol ikiye ayrıldı

100 kişi ona güç verdi

7.7 büyüklüğündeki depremle sarsılan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bulunan Kartalkaya Barajı’nda dehşet veren görüntüler meydana geldi. Depremin etkisi ile yollara kayalar düştü, yolu ikiye ayrılan barajda çatlaklar meydana geldi.

Haberin Devamı

6 Şubat sabahı saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bulunan Kartalkaya Barajı’ndf deprem nedeniyle dehşet veren görüntüler ortaya çıktı. Depremin etkisi ile barajın çevresinde bulunan tepelerden kaya parçaları yollara düştü. Barajın üstünden geçen yolun asfaltının ortadan ikiye ayrılması sonucu 50 santimetreye ulaşan yarıklar oluştu. Bir insanın rahatlıkla sığabileceği yarıkların meydana geldiği tehlikeli yolda canını hiçe sayan vatandaşlar. araçları ile hala geçiş sağlayabiliyor. Barajın güvenliğini sağlaması için görevlendirilen güvenlik görevlisinin kulübesi de depremin etkisi ile yerle bir oldu. Kullanılamaz hale gelen kulübeden geriye  enkaz yığını kaldı.-İHA

El sallayarak enkazdan çıktı

100 kişi ona güç verdi

Manolya Apartmanı’nda da enkaz altında kalan Hatice Özçelebi (33) 92 saat sonra ekipler tarafından sağ olarak kurtarıldı. Hatice Özçelebi, el sallayarak çıkarken yaşanan mutluluk kameralara yansıdı. Ardından enkaz altından annesi Mihriban Özçelebi (63) de itinayla çıkarıldı.

Haberin Devamı

Depremin 94. saatinde 4 yaşındaki Eylül enkazdan sağ çıkarıldı. Eylül’ün annesinin kucağında bulunduğu ancak annesinin ve küçük kardeşin hayatını kaybettiği, babasının yaşadığı öğrenildi.

İtfaiye erlerinden dondurma istedi

Bahçelievler Mahallesi’nde bir enkazda sismik ses dinleme ile hayat belirtisi alınmasının ardından zamana karşı yarışan ekipler, binada uzun bir koridor açarak 15 yaşındaki Ayfer’in bulunduğu noktaya ulaştı. 10 saat süren kurtarma sırasında itfaiye erleri bilincini açık tutmak için sürekli genç kızla sorular sordu. Ayfer, “Gül Beyaz Gül” adlı şarkısını dinlemek istedi, dondurmayı özlediğini söyledi. İtfaiye erleri genç kıza cep telefonundan açtıkları şarkıyı dinletti ve konuşa konuşa depremi 99. saatinde enkazdan çıkardı. İtfaiye erleri, Ayfer’e birlikte dondurma yeme sözü verdi. Ardından aynı enkazda Ayfer’in kardeşi 13 yaşındaki Fatma da 101. saatte çıkarıldı.

Haberin Devamı

Polis Arama Kurtarma ekipleri tarafından ulaşılan bir kişi de de sıkıştığı yerden çıkarılana kadar dua okudu.

110 saat sonra mucize

100 kişi ona güç verdi

Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan bir çocuğu daha madenciler kurtardı. Kahramanmaraş’a arama kurtarma çalışmaları için bölgeye giden Ereğlili madenciler 110 saat sonra enkaz altından bir çocuğu çıkardı. Enkaz altından çıkarılan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu bilgisine ulaşıldı. Madenciler arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.-İHA

210 depremzede uçakla İstanbul’a getirildi

100 kişi ona güç verdi

Kahramanmaraş’tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul’a getirdi. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, depremzede vatandaşların bölgeden tahliyeleri devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri kargo uçağı Kahramanmaraştan kalkarak, gece saatlerinde Atatürk Havalimanı Askeri Apronuna aralarında kadın ve çocukların da olduğu toplam 210 depremzedeyi getirdi. Depremzedeler, burada hazır bekletilen otobüslerle İstanbulda bulunan akrabalarının yanlarına götürüldü. -DHA