Gündem 12 kişinin öldüğü otobüs kazasında kahreden detay

12 kişinin öldüğü otobüs kazasında kahreden detay

21.08.2023 - 15:37 | Son Güncellenme:

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 kişinin cenazeleri memleketlerine gönderilirken, acı detaylar da ortaya çıkıyor.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole düşmesi sonucu kazada ölen 12 kişinin cenazeleri, yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Sivas ve İstanbul’a gönderildi.

Sivas'tan İstanbul'a seyreden A.T. yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, Yozgat'ın Sorgun İlçesi Mükremin Kavşağı yakınında kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek şarampole düştü. Kazada otobüste bulunan 12 yolcu hayatını kaybetti, 19 yolcu da yaralandı. Yaralılar Yozgat Şehir Hastanesi ve Sorgun Devlet Hastanesinde tedaviye alındı.

Haberin Devamı

12 kişinin öldüğü otobüs kazasında kahreden detay

"ARABASINI SATTI, O YÜZDEN OTOBÜSLE DÖNÜYORDU"

Kazada hayatını kaybedenler, Yozgat’taki hastanelerin morgundan alınarak ailelerine teslim edilmek üzere memleketlerine gönderildi. Kazada eşi ve bir çocuğu ile hayatını kaybeden Hakan Hasgül’ün akrabası Doğan Hasgül, cenazeleri teslim almak için İstanbul’dan geldiğini belirterek, “Sivas’a gezmek amacıyla geldi, 22 gündür buradaydı. Arabası vardı, onu sattı ev aldı, otobüsle onun için dönüyordu. Rahmetli oldular, tapuyu yeni aldılar. Ev almak için arabasını sattı. Tapuyu yeni devraldı. Evine gidiyordu, bir hafta sonra gelip boya badana yaptıracaktı ama nasip olmadı. Anne, baba 3 tane de oğlu yanındaydı. 3 çocuğun biri öldü, birisi yoğun bakımda helikopter ambulansla Ankara’ya sevk ettiler. Diğer çocuğunda hayati tehlikesi yok diyorlar” dedi.

Haberin Devamı

12 kişinin öldüğü otobüs kazasında kahreden detay

YOZGAT’TA OTOBÜS KAZASINDA VEFAT EDEN HASGÜL AİLESİNİ KOMŞULARI ANLATTI

Sivas’tan İstanbul’a dönerken Yozgat Sorgun’da otobüsün kazasında hayatını kaybeden Hakan Hasgül’ün komşusu acısını dile getirdi. Hasgül’ün Sivas’a kendi aracıyla gittiği orada ev almak için aracını sattığı otobüsle dönerken kazada eşi Züleyha Hasgül ve küçük çocuğu Eymen Kadir Hasgül’le birlikte öldüğü öğrenildi. Hakan Hasgül’ün aynı otobüste olan 2 çocuğunun ise tedavilerine devam ediliyor.

12 kişinin öldüğü otobüs kazasında kahreden detay

ÖLEN BABASININ YANINDA MEZAR SATIL ALMIŞTI

Hakan Hasgül’ün 1 buçuk yıl önce ölen babasının yanında Kayabaşı’nda mezar satın aldığı da öğrenildi.

12 kişinin öldüğü otobüs kazasında kahreden detay

"KAZAYI TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİK"

Hasgül ailesinin komşusu Mehmet Özbek kazayı haberlerden öğrendiğini ifade ederek, “Kazayı haber kanallarından öğrendik. Öğrendikten sonra çok üzüldük. Çok değerli bir arkadaşımız komşumuzdur Hakan. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Kendi özel arabasıyla gidiyor. Orada arabasını satıp 2 katlı ev alıyor. İstanbul dönüşünde uçak bileti de bulamadığı için otobüsle dönüyor. Ben Diyarbakırlıyım kendisi de Sivaslıydı. İstanbul’a geldiğimizden beri kapı komşumdu. 2 aile gibiydik. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Yıllarca beraber çalıştık. Benim 2 kardeşim vardı onlar da kaza da vefat ettiler onlarla da beraber çalışıyorlardı. Hatta 1 ay önce düğünüme geldiğinde trafik kazasında ölen ‘Nuri ile Mustafa’yı unutmuyorum çok özledim’ demişti” dedi.

Haberin Devamı

12 kişinin öldüğü otobüs kazasında kahreden detay


KAZADA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yolcu otobüsünün devrildiği kazada hayatını kaybeden 12 kişinin kimlikleri belli oldu. Kazada sürücü Adem Tatlısu (58) ile yolculardan Bahçelievlerspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Hakan Hasgül, eşi Züleyha Hasgül, çocuğu Eymen Kadir Hasgül, İlker Akdağ, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal, Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun yaşamını yitirdi.

MUAVİN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole uçması sonucu hayatını kaybeden muavin Caner Kuzgun, son yolculuğuna uğurlandı.

Sivas’tan İstanbul’a giden yolcu otobüsünün Yozgat’ın Sorgun ilçesinde şarampole uçması sonucu meydana gelen trafik kazasında 12 kişi hayatını kaybederken, 19 kişi de yaralanmıştı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri yakınlarına teslim edildi. Yolcu otobüsünde muavin olarak çalışan Caner Kuzgun’un (19) cenazesi de memleketi Sivas’ın Zara ilçesine getirildi. Kuzgun'un cenazesi, Mehmet Akif Ersoy Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından ailesi ve sevenlerinin katılımıyla Şeyhmerzuban Mahallesi kabristanında toprağa verildi.