Gündem 13 kente bağımlılıkla mücadele birimi

13 kente bağımlılıkla mücadele birimi

10.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, bakanlığın, uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını anlattı. Gençlere ve bakanlık personeline bağımlılığın her türüyle mücadele konusunda eğitimler verildiğini belirten Kasapoğlu, 13 ilde ‘Gençlik Sizi Dinliyoruz’ adlı Bağımlılıkla Mücadele Danışma Birimleri kurulduğunu bildirdi.

13 kente bağımlılıkla mücadele birimi

Kasapoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre’nin soru önergesini yanıtladı. ‘Ülkemizde 15-30 yaş arası genç nüfusun sayısı 10 milyon 42 bin 509’u kadın, 10 milyon 458 bin 32’si erkek olmak üzere toplam 20 milyon 500 bin 541’dir” bilgisini paylaşan Kasaoğlu, yanıtında bakanlığın uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmaları anlattı. Kasapoğlu, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

‘Eğitimler veriliyor’

“Başta gençlik merkezlerimiz, gençlik kamplarımız ve yurtlarımızda olmak üzere gençlerimize, gençlik çalışanlarımıza, antrenörlerimize, il, ilçe ve gençlik merkezi müdürlerimize bağımlılığın her türüyle mücadele hakkında seminer ve eğitimler verilmekte, bağımlılıkla mücadele hakkında gerçekleştirilen programlar ve projeler desteklenmektedir. Uyuşturucuyla mücadelede 13 ildeki gençlik merkezlerinde ‘Gençlik Sizi Dinliyoruz’ adlı Bağımlılıkla Mücadele Danışma Birimleri kurularak faaliyete geçirilmiştir. Gençleri, madde bağımlılığı, sigara ve alkolün sağlığa olumsuz etkileri konusunda bilinçlendirmek amacıyla 160 gençlik ve kamp liderlerine Yeşilay ile iş birliği içerisinde formatör eğitimleri verilmiştir.”

Haberin Devamı

26 bin milli sporcu

Bakan Kasapoğlu, Türkiye’deki toplam devlet yurdu kapasitesinin 667 bin 593 olduğunu da bildirdi. Kasapoğlu, Türkiye’de 8 milyon 330 bin lisanslı sporcuyla 26 bin 71 milli sporcu bulunduğunu kaydetti.