Gündem 14 Mayıs’ta bu ucube düzenden kurtulacağız

14 Mayıs’ta bu ucube düzenden kurtulacağız

17.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “14 Mayıs’tan sonra, milletimizin, sandıkta uğurlayacağı Recep Bey ve arkadaşlarına da adil davranacağımıza söz veriyoruz” dedi.

14 Mayıs’ta bu ucube düzenden kurtulacağız

MEHTAP GÖKDEMİR - BEYZA COŞKUN Ankara - İYİ Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı dün ATO Kongre Merkezi’nde yapıldı. Akşener, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KURŞUNLARA RAĞMEN: Baktığı dev aynasını, milletin gönül penceresi zanneden, Beştepe muhtarı. Asıl sen, buraya çok iyi bak. Çünkü, bu aziz milletin gönlünde artık Türkiye’nin iyi ve cesur evlatları var.  Atılan, onca iftiraya rağmen, biz hâlâ buradayız. Yalanlara, engellere, hatta kurşunlara rağmen, biz hala buradayız.

TARİH YAZACAĞIZ: Eminim ki; Allah’ın izniyle, 14 Mayıs’ta milletimizi; bu ucube düzenden kurtaracağız. 15 Mayıs sabahında sökecek, demokrasi şafağını, hep birlikte karşılayacağız. 14 Mayıs’ta, tarih yazacağız.

SİNAN ATEŞ’İ DE YAŞATAMADILAR: Bugün ülkemizi yönetenler; adaleti, zulümle sarsıyorlar. Bu beceriksiz iktidar yüzünden; artık milletimiz sadece, yaşıyormuş gibi gün geçiriyor. Cebine, 50 lira sıkıştırmaya çalıştıkları; Dilek Özçelik’i, yaşatamadılar. Enes Kara’yı, yaşatamadılar. Başkentin göbeğindeki, alçak bir suikastı, görmezden geldiler, Sinan Ateş’i de yaşatamadılar.

Haberin Devamı

3 BİN MADDDELİK BEYANNAME: 14 Mayıs’tan itibaren, milletimize; Cumhuriyetimizin, ikinci asrında; yaşatan bir Türkiye’yi ve yeni bir toplumsal sözleşmeyi vadediyoruz. Bu çerçevede toplumsal sözleşmemizin somut adımlarını, çözümlerimizi, projelerimizi anlattığımız, yaklaşık 3 bin maddelik, Seçim Beyannamemizi hazırladık. Bu beyannamenin, diğer beyannamelerden çok temel bir farkı var. Biz beyannamemizi, kişiye özel olarak hazırladık.

SÖZ VERİYORUZ: İYİ Parti olarak, buradan söz veriyoruz: 14 Mayıs’tan sonra, milletimizin, sandıkta uğurlayacağı, Recep Bey ve arkadaşlarına da adil davranacağımıza, söz veriyoruz. Bizde; Cumhuriyetimizden miras aldığımız, mangal gibi bir yürek var. 14 Mayıs’tan sonra; AK Parti iktidarının, süs olarak gördüğü adalet; toplumsal sözleşmemizin ilk sözü, inşa edeceğimiz Türkiye’nin de temeli olacak.

HARİCİYE GERİ GELECEK: 14 Mayıs’tan sonra Avrupa’nın göçmen hendeği olmayan; tefeci lobileri tarafından, yağmalanmayan; itibarlı bir Türkiye olacak. Dış politikada; “Arkadaşım Macron; Dostum Trump; Kankam Putin” dönemi bitecek; Tüm kurumsallığıyla, Türk Hariciyesi geri gelecek.

Haberin Devamı

Beyannameden bazı vaatler:

Mülakata son verilecek, yazılıda en yüksek puan alandan başlamak üzere personel alınacak.

Kamu görevlileri yaptıkları işten sorumlu tutulacak.

Üst düzeyde kadın yönetici sayısını arttıracağız

Kamu çalışanları arasında ücret ve maaş adaletini sağlayacağız

Tüm Türkiye’de musluk suyunu içilebiilecek.

Zorunlu eğitim 1+5+3+4 şeklinde olacak.

EMASYA protokolünü çağın gerekliliklerine göre yeniden yürürlüğe koyacağız.

Akşener de bileklik taktı

Akşener’in kolunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nunda taktığı marteniçka bileklik vardı. Akşener’in eşi Tuncer Akşener de programı izledi.