Gündem 2 kardeşe çarpan vicdansız sürücü güvenlik kamerasında

2 kardeşe çarpan vicdansız sürücü güvenlik kamerasında

22.10.2008 - 16:07 | Son Güncellenme:

Vicdansız taksi sürücüsü bakkaldan dönen iki kardeşe çarpıp kaçtı ancak kameralar her anı kaydetti.

2 kardeşe çarpan vicdansız sürücü güvenlik kamerasında

Esenler'deki kaza dün saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Oturdukları sokakta bulunan bakkala giden Hüseyin Öztürk (10) ve Yusuf Öztürk (4) kardeşler şeker aldıktan sonra neşe içinde evlerine doğru yürürken az sonra başlarına gelecek inanılmaz kazadan habersizdi. Sokağa hızla giren taksinin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybedince yol kenarındaki kardeşlere hızla çarptı. Kaza sokaktaki bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haberin Devamı

KÜÇÜK KARDEŞİN GÖZYAŞI

Küçük kardeşler acı içinde yerde kıvranırken vicdansız sürücü yardım etmek yerine kaçmayı tercih etti. Taksi hızla kaçarken talihsiz kardeşlerin yardımına çevredekiler koştu. Bacağı kaldırım ile taksi arasında sıkışarak kopma noktasına gelen Hüseyin Öztürk, yerde yatarken başından hafif yaralanan kardeşi Yusuf, gözyaşları içinde onu ayağa kaldırmaya çalıştı.

VİCDANSIZ SÜRÜCÜ

Küçük kardeşler yardıma koşanlardan birinin aracıyla, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken Hüseyin hemen ameliyata alındı. Yusuf ise ayakta tedavisinin ardından taburcu edildi.

Kazada başından darbe alan ancak olayı hafif sıyrıklarla atlatan Yusuf, "Bakkaldan dönerken araba ağabeyime ve bana çarptı. Çok korktum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BABA YARDIM İSTEDİ

Baba Ömer Öztürk ise şoförün yakalanamamasından yakındı. Baba Öztürk, "Evlatlarımı ezen cani hızla buradan uzaklaşmış. Olayın görüntülerini bulup karakola vermeme rağmen bu cani hala yakalanamadı. Karakolu aradığımda sadece arkadaşlar ilgileniyor cevabını alıyorum. Bu caninin yakalanıp cezasını çekmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

TAKSİNİN PLAKASI

Kaçan taksinin plakasındaki harf grubu güvenlik kamerasına net şekilde yansıyor. Son iki rakam ise tam olarak belli olmuyor. "34 TFR" olarak başlayan plaka, "72" "75" veya "79" şeklinde devam ediyor. Polisin ilgisizliğinden yakınan aile vicdansız sürücünün yakalanabilmesi için vatandaşlardan yardım bekliyor. Olayla ilgili soruşturma sürerken Hüseyin Öztürk'ün tedavisi devam ediyor.