Gündem Çanakkale, Muğla ve İzmir'de yangın haberleri! Son durum açıklandı

Çanakkale, Muğla ve İzmir'de yangın haberleri! Son durum açıklandı

04.11.2023 - 15:33 | Son Güncellenme:

Çanakkale, Muğla, ve İzmir'de orman yangınları çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler yangına müdahale etti. Yangınlarla ilgili son durum açıklandı.

Çanakkale, Muğla ve İzmirde yangın haberleri Son durum açıklandı

ÇANAKKALE'DE ORMAN YANGINI

Haberin Devamı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, orman yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere karadan müdahale etti.

Gelibolu'un Ilgardere köyü yakınlarında, bugün saat 14.30 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler rüzgarın de etkisiyle kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına karadan müdahale etti.

KÖY, TEDBİR AMACIYLA BOŞALTILDI

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük çekilirken, alevlerin ilerlediği Gelibolu'ya 18 kilometre mesafedeki Pazarlı köyü tedbir amacıyla boşaltıldı.

KONTROL ALTINA ALINDI

 Yapılan açıklamada, "Çanakkale Gelibolu’daki yangın ise ekiplerimizin müdahaleleri ve bölgede başlayan yağmurla birlikte büyük ölçüde kontrol altına alınmıştır. Bölgede soğutma çalışmalarımız devam etmektedir." denildi.

Haberin Devamı

BAKAN BÖLGEYE GİDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde orman yangınının devam ettiği bölgeye gittiği açıklandı. 

MUĞLA

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, yerleşim yerlerine yakın bölgede orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

Yatağan'ın Bencik Mahallesi’nde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda, saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Rüzgarın da etkili olduğu bölgede, ekipler yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın kontrol altına alındı.

Çanakkale, Muğla ve İzmirde yangın haberleri Son durum açıklandı

 

İZMİR YANGINLARI KONTROL ALTINDA

Öte yandan İzmir'de iki farklı noktada çıkan yangınlar kontrol altına alındı.