Gündem 20 metreyi bulan kemikler merak konusu oldu! Kentte dinazor heyecanı

20 metreyi bulan kemikler merak konusu oldu! Kentte dinazor heyecanı

23.02.2024 - 15:57 | Son Güncellenme:

Niğde Ulukışla ilçesi Başmakçı köyü yakınlarında yol kenarında çalışma yapan elektrik işçisi Dursun Tekeli, yaklaşık 20 metre uzunluğunda kalıntılar buldu. Tekeli, kalıntıları dinazor fosili olduğunu düşünerek, durumu Niğde Müze Müdürlüğü'ne bildirdi.

Niğde’nin Ulukışla İlçesine bağlı Başmakçı Köyü yakınlarında yol kenarında uzunluğu yaklaşık 20 metreyi bulan ardışık fosile benzer kemikler kentte merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Başmakçı Köyünde elektrik işçisi Dursun Tekeli tarafından fark edilen fosile benzeyen kemikler Niğde Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından incelemeye alındı.
Bölgede yaptığı çalışma sırasında fosilleşmiş kemik yapılarını bulduğunu söyleyen Dursun Tekeli, kemik parçalarının nesli milyonlarca yıl önce yok olduğu bilinen dinozor iskeleti olabileceğini iddia etti.

20 metreyi bulan kemikler merak konusu oldu Kentte dinazor heyecanı

TESADÜFEN BULUNDU

Tekeli; "Arkadaşlarla telleri çekerken fark ettim. Yetkililere bildirdim. Uzun bir hayvana ait olduğunu tahmin ettik, dinozor olabilir yaklaşık 25 metreye yakın bir mesafesi var. Yakın bir zamanda oluşan bir şey değil, fosilleşmiş artık kemikler. Ben belgesel kanallarını çok izlerim bu tür şeylere merakım var dikkatimi o yüzden çekti" diye konuştu.

Haberin Devamı

20 metreyi bulan kemikler merak konusu oldu Kentte dinazor heyecanı

TRAVERTER ÇIKTI

Ekipler tarafından incelenen kalıntılar detaylı araştırma için Müze Müdürlüğü'ne taşındı. Paleontoloji ekibinin yaptığı incelemelerde kalıntıların bölgenin jeolojik yapısına uygun olarak traverten yumru oluşumları olduğu saptandı. Bu oluşumların tamamen kalsiyum, karbonat içerikli olduğu bildirildi. 

20 metreyi bulan kemikler merak konusu oldu Kentte dinazor heyecanı

Yazarlar