Gündem 2016 E-bordro hizmetinden nasıl yararlanılıyor?

2016 E-bordro hizmetinden nasıl yararlanılıyor?

11.08.2016 - 08:55 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması kamu çalışanlarına önemli ayrıcalıklar sağlıyor. Kamu çalışanları internette sadece Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulamasından maaş bordrolarını görebiliyor. Kamu çalışanları e-bordro uygulamasından hem güncel hem de geçmiş dönem maaş bordrolarını görebiliyor.

2016 E-bordro hizmetinden nasıl yararlanılıyor


Sürekli gelişen ve insanların yaşamlarında çok önemli çözümler sağlamakta olan modern mobil teknoloji modern yüzyıl insanlar tarafından da yoğun olarak kullanılıyor. Günlük yaşamı kolaylaştıran çözümleri ile insanların yaşamlarında önemli bir yer edinen akıllı cihazlar, günümüzde internet hizmetlerinin kamu alanına da etkin biçimde yansımasını sağlıyor. Böylelikle Türkiye’de vatandaşlar, devlet kurumlarıyla yapacakları ilgili işlemlerini de internetin sunduğu kolay ve hızlı işlem fırsatlarından yararlanarak, yapabilme şansına sahip olabiliyor. Günümüzde internet üzerinde çok sayıda kamu kurumu dijital hizmet uygulaması faaliyet gösterirken, bunlar arasında özellikle kamu personelleri tarafından yoğun olarak kullanılan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması öne çıkıyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden vatandaşların sadece dakikalar içerisinde en güncel maaş bordrosu bilgisini öğrenebilmeleri sağlanıyor. Özellikle de hızla gelişen modern mobil teknoloji sayesinde nerede olursa olsun bulunduğu her yerden internet ortamına erişim sağlayabilme imkanına sahip olabilen kamu personelleri, Maliye Bakanlığı tarafından kendilerine sunulan bu e-bordro uygulamasını kullanarak, güncel maaş bordrosu bilgilerine ulaşabiliyor. Türkiye’de Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan online maaş bordrosu uygulaması, tüm kamu personelleri tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan bu dijital hizmet uygulaması sadece kamu personellerine yönelik olarak hizmet veriyor.

Kamu çalışanlarının memur maaşları için düzenlenen maaş bordroları içerisinde de aldıkları net maaş tutarı, brüt maaş tutarı, kesintiler, ikramiyeler ve sigorta prim ödemeleri gibi tüm ayrıntılar yer alıyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden kamu personelleri geçmiş döneme ait olan maaş bordrolarını da görüntüleyebilme şansına sahip. Özel sektörde çalışan SSK sigortası mükellefi vatandaşlar, güncel veya geçmiş aya ait olan maaş bordrosunu henüz internet ortamından görüntüleyemiyor. Bu durumun oluşmasındaki en önemli etken kamu personellerinin maaş bordroları doğrudan Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanırken, özel sektörde görev alan SSK sigortası mükellefi vatandaşların maaş bordroları özel sektörde hazırlanıyor.

Maliye Bakanlığı’nın internet üzerinde hizmete açmış olduğu e-bordro uygulaması özellikle de kamu personellerinin ayrıntılı bilgilerini tüm detayları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabilmesine yardımcı olduğundan tüm kam personelleri tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. E-Devlet sistemindeki Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ekranı üzerinde maaş bordrosu görüntülemek isteyen kamu personellerinin hangi yıl ve aya ait olan maaş bordrosunu görüntülemek istediğini seçmesi gerekiyor. Bu şekilde istediği aya ait olan maaş bordrosunun ayrıntılı dökümlerini internet üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde kolaylıkla alabilme ve inceleyebilme şansına sahip olabiliyor. Maliye Bakanlığı’nın en yeni dijital hizmet uygulamasını elektronik ortam üzerinde e-Devlet sistemi aracılığı ile kullanabilme şansına sahip olabiliyor.

Türkiye’nin veya dünyanın neresinde olunursa olunsun sadece internet erişimi sağlayarak Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulamasını kullanabilmek ve güncel aya ait olan güncel maaş bordrosu içeriğini tüm ayrıntıları ile birlikte inceleyebilme imkanına sahip olunabiliyor. Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro isimli uygulama yoğun ilgi görüyor.