Gündem 2016 E-bordro sorgulama !

2016 E-bordro sorgulama !

04.04.2016 - 09:42 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmeti ile herhangi bir kuruma gerek kalmadan kolaylıkla maaş dökümüne ulaşabilirsiniz. E-bordro belgesinin kullanım alanı oldukça fazladır. Bankadan kredi çekmeyi düşündüğünüzde sizden istenilen belgelerden birisi de E-bordrodur.

2016 E-bordro sorgulama

Kamu kurumlarında veya devlet dairelerinde çalışanlar için maaşlarını gösteren belgeye maaş bordrosu belgesi denmektedir. Bu belgede hangi aylarda ne kadar maaş aldığınız, hangi aylarda ikramiye aldığınız ve hangi aylarda niçin maaşınızda kesintiye gidildi gibi bilgilerin hepsi yer almaktadır. Yani maaş bordronuz ile birlikte şu ana kadar almış olduğunuz tüm maaşların bilgisine ulaşabilirsiniz. Maaş bordronuza Maliye Bakanlığına bağlı olan maliye kurumlarından ulaşabilirsiniz. İnternet teknolojisinin gelişmesinden sonra maaş bordronuza internet üzerinden de ulaşabilirsiniz. Maaş bordrosunun dijital ortamdaki ismi ise E­bordro olarak geçmektedir. Yani internet üzerinden maaş bordronuza e­bordro olarak ulaşabilirsiniz. Maaş bordrosu hayatımızın bazı yerlerinde bize lazım olabilir. Gelir tespiti yaptıracağınız sırada, bir bankadan kredi çekeceğiniz zaman veya herhangi bir başvuru sırasında bu belge sizden istenebilir. Yaşadığınız şehrin maliye kurumuna nüfus cüzdanınız ile giderek maaş bordronuza ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden de maaş bordronuza ulaşabilirsiniz. Daha öncelerden Maliye Bakanlığının internet uygulaması olan muhasebat genel müdürlüğünün internet sitesinden E­Bordronuzu alabiliyordunuz. Daha sonralarda Maliye Bakanlığı bu hizmeti kaldırarak tek bir internet sisteminden E­Bordroya ulaşabilmesini sağlamıştır.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
E­bordro sistemine girerek bazı maaş bilgilerimizi sistemde ilgili alanlara doğru ve dikkatli bir şekilde yazarak bizler en detaylı maaş bilgilerimizi öğrenebiliriz. Son derece pratik bir şekilde görüntüleyebilmesine olanak veren bu Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü online maaş bordrosu sorgulama uygulamasını internete erişim sağlayabildiğimiz her türlü alanda yararlanabiliriz. Son olarak eklenmek gerekirse de vatandaşlar bu e­bordro sisteminden yararlanabilmeleri için devlet kurumuna bağlı olan bir kurumda çalışıyor olmaları gerekir. Aksi takdirde bir bordro sorgulaması yapamazlar. E­bordro sorgulaması için de bizler akıllı cep telefonlarımızdan bile internete erişim sağlayarak maaş bilgilerimizi öğrenebiliriz. En detaylı ve en güncel maaş bilgilerinizi bu sayede elde edebilirsiniz. İnternete bağlanarak e­bordro sitesini bulabilir karşınıza açılan sayfada yer alan bilgilerinizi sisteme girdiğiniz takdirde tek bir tuşla sizler maaş bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Her ne zaman istersek bizler e­bordro uygulamasına giriş yapabiliriz. Bu sayede bizlere sunulan hizmetten yararlanabiliriz. E­Devlet sisteminden E­Bordroya ulaşabilmek için ilk olarak E­Devlet ana sayfasına girmelisiniz. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra E­Devlet sistemine giriş işlemine devam edebilirsiniz. Bu sayfada E­Devlet sistemine giriş yolları bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesi ile sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E­Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. E­Devlet şifresi ile giriş yolunu kullanabilmek için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E­Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E­Devlet şifrenizi PTT kurumlarına giderek 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek E­Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E­Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümden de Maliye Bakanlığını kolay bir şekilde bulabilmek için sol taraftaki harflerden M harfini seçmelisiniz. Maliye Bakanlığını bulduktan sonra da alt hizmetlerinden Maliye Bakanlığı e­bordro hizmetini seçerek internet üzerinden e­bordro alma işlemini tamamlayabilirsiniz.