Gündem 2017 YGS başvuruları nasıl yapılır? (Sınav ücretleri hangi bankaya yatırılacak)

2017 YGS başvuruları nasıl yapılır? (Sınav ücretleri hangi bankaya yatırılacak)

13.01.2017 - 16:51 | Son Güncellenme:

2017 YGS başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden devam ediyor. 4 Ocak'ta başlayan YGS başvuru işlemleri 18 Ocak'ta sona eriyor. Üniversiteye girişte ilk aşama olan YGS sınavına başvuru nasıl yapılır? Sınav başvuru ücretleri hangi bankalara yatırılacaktır?

2017 YGS başvuruları nasıl yapılır (Sınav ücretleri hangi bankaya yatırılacak)

2017 YGS başvuruları 4 Ocak'ta başladı. Üniversiteye girişte ilk aşama olan YGS sınav başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yapılacak. Üniversite hayali kuran binlerce aday ilk aşamada başarılı olduğu takdirde ikinci sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavına girmeye hak kazanacak. Bu sene yeni değişikliklerin getirildiği LYS snavında açık uçlu soru dönemi başlayacak.

Haberin Devamı

2017 YGS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM tarafından yapılan diğer bir açıklama ise öğretmenlik için yeni başarı sıralamasının gelmesi oldu. Öğretmen olmak isteyen adayların Lisans yerleştirme sınavı (LYS)'de belli bir başarı sıralaması yakalamak zorunda!

YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

YGS'ye girecek olan öğrenciler, 2017 YGS başvurularını nüfus cüzdanı veya pasapor ile birlikte ÖSYM başvuru merkezlerinden veya ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yapabilirler.

Aday başvuru belgesini aldıktan sonra sınav ücretini kılavuzda yer alan anlaşmalı bankalara veya odeme.osym.gov.tr adresinden yatırabilirler. TC kimlik numaranız ve size verilen şifre ile ais.osym.gov.tr adresinden tüm işlemlerinizi takip edebilirsiniz. YGS başvuruları, 4-18 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak.

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

2017 yılında YGS Başvurusu yapmak isteyenler için YGS Sınav Ücreti 60 TL'dir. 60TL'lik YGS Başvuru ücreti'ni aşağıda bulunan bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz.

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)