Gündem 2021 ALES başvurusu devam ediyor? ALES başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

2021 ALES başvurusu devam ediyor? ALES başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

18.03.2021 - 06:54 | Son Güncellenme:

ALES başvurusu devam ediyor. 12 Mart tarihinde başlayan ALES başvuruları ne zaman sona erecek? Adaylar başvurularını ÖSYM AİS ekranından gerçekleştiriyor. Peki, ALES başvuru ücreti ne kadar? İşte ALES sınav tarihi ve başvurular ile ilgili merak edilenler.

2021 ALES başvurusu devam ediyor ALES başvurusu nereden ve nasıl yapılır

ÖSYM tarafından uygulanacak olan 2021 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için başvurular devam ediyor.  ÖSYM AİS üzerinden alınan başvuruları 22 Mart tarihinde sona erecek. ALES ne zaman yapılacak? İşte ALES başvuruları ile ilgili ayrıntılar...

Haberin Devamı

ALES BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ALES başvurusu başladı. Adaylar ÖSYM AİS aracılığıyla başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. ALES başvuru ücreti 145 TL. Belirtilen bankalara başvuru ücretini yatırarak başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.

ALES BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Haberin Devamı

ALES BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ