Gündem KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yapılacak? 2021 KYK burs ve kredi ücreti ne kadar?

KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yapılacak? 2021 KYK burs ve kredi ücreti ne kadar?

14.12.2020 - 17:34 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından taahhütname onay işlemlerini tamamlayan binlerce aday şimdilerde KYK burs ve kredi ücretlerinde ilk ödemelerin ne zaman yapılacağı sorusuna yanıt arıyor. Binlerce adayın yakından takip ettiği KYK burs ve kredi ücretleri 2021 yılında yeniden artması bekleniyor. Hali hazırda Lisans ve Önlisans öğrencilerine aylık 550 lira ödeme yapılıyor. Peki 2021 KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yapılacak?

KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yapılacak 2021 KYK burs ve kredi ücreti ne kadar

KYK burs ve kredi ödemeleri konusunda araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. 8 Kasım'da sona eren KYK burs ve kredi başvuru sonuçları geçtiğimiz günler içerisinde açıklanmıştı. KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından burs ve kredi almaya hak kazanan adaylar 11 Aralık tarihine kadar tahhütname onaylarını e-devlet üzerinden tamamlamıştı. KYK taahütname onayının tamamlanmasının ardından işlemlerini tamamlayan bireyler KYK burs ve kredi ücretlerinin ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyor. İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Haberin Devamı

2021 KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2021 KYK burs ve kredi ücretlerinde ilk ödemelerin Ocak ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

KYK burs ve kredi ücretleri TC kimlik numarasının son rakamına göre yapılıyor. 0 olanlar ayın 6'sında 2 olanlar ayın 7'sinde, 4 olanlar ayın 8'inde, 6 olanlar ayın 9'unda, 8 olanlar ise ayın 10'unda ödemelerini alabilecek.

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

2020 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 550 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1100 lira, doktora öğrencileri için ise 1650 lira. 2021 yılı için geçerli olacak olan tutarlar ise Ocak ayında belirlenecek.