Gündem 2023'ün ilk bebekleri dünyaya geldi! Bakan Koca ziyaret etti

2023'ün ilk bebekleri dünyaya geldi! Bakan Koca ziyaret etti

01.01.2023 - 00:17 | Son Güncellenme:

2023'ün ilk bebekleri dünyaya geldi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde doğan Yavuz Selim bebek ve ailesini ziyaret etti.

2023ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bakan Koca ziyaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni yıla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarıyla birlikte girdi. Bakan Koca yeni yılın ilk bebeklerinin ailelerini de tebrik etti.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni yıla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarıyla birlikte girdi. Çalışanların yeni yılını kutlayan Bakan Koca, yeni yılın ilk dakikalarında bebeklerini kucağına alan 4 aileyi de ziyaret ederek tebrik etti. Yeni yılın ilk doğan bebeği Yavuz Selim Demir oldu. Koca, sağlık çalışanlarıyla da bir araya gelerek sohbet etti, yeni yıllarını tebrik etti.

TÜRKİYE YÜZYILININ İLK BEBEĞİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bu gece diğer yıllardan farklı bir gecemiz. Geleneksel olarak her yıl, yılın ilk doğan bebeğini ziyaret ettiğimizi biliyorsunuz. Ama bu gecenin önemi daha farklı. Çünkü Cumhuriyetimizin yüzüncü yılının son bebeği, aynı zamanda Türkiye yüzyılının da ilk bebeği. Bebeğimiz sağlıklı, annemiz sağlıklı, herhangi bir şikayeti yok. 2 bin 680 gram ağırlığında doğan bir bebek. Allah başta ailesine milletimize ve insanlığa hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Türkiye yüz yılının ilk bebeği olması açısından önemli. Bir birlik yüzyılına giriyoruz. Bu birlik başta kutsal aile ve toplumsal hedefleri de içeren bir yüzyıl. Özellikle bu dönemde doğan bebeklerimiz önümüzdeki yüzyılın ufkunu belirleyecek olan bebekler. Başta ailesi olmak üzere insanlığa hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Buradan özellikle bu gece nöbet tutan arkadaşlarımız başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın yeni yılını tebrik ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanede yatarak tedavi gören hastaları tek tek dolaşarak ziyaret etti. Yeni yıllarını da tebrik eden Koca, doktorlardan yatan hastaların durumu hakkında bilgi aldı.

MALATYA’DA YENİ YILIN İLK BEBEKLERİ İKİZ KARDEŞLER AYŞE VE MURAT OLDU

Malatya’da 2023 yılının ilk ikiz bebekleri Ayşe ve Murat, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gözlerini açtı.

2023 yılının dünyaya gelen bebekleri Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kadın Doğum Servisinde dünyaya geldi. Fadime ve Mustafa Kazan çiftinin dünyaya gelen Ayşe ve Murat isimli ikiz bebekleri Malatya’da yeni yılın da ilk bebekleri oldu. Yeni yılın ilk dakikalarında saatler 00.07'i gösterirken dünyaya gözleri açan ikiz bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken 31 yaşındaki anne Özlem Kazan, "İki çocuk annesiydim şimdi ikiz bebeklerim oldu 4 çocuğum var. Çok güzel bir duygu. Rabbim, dileyen herkese nasip etsin, gerçekten çok güzel bir duygu" dedi.

Haberin Devamı

Doğumu gerçekleştiren doğum ebesinin ismini kız çocuklarına verdiklerini, erkek bebeğe de doktorlarının adını verdiklerini belirten anne Kazan, "Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine teşekkür ediyorum. Doktorumuz Murat Beye teşekkür ediyorum. 2023 yılı sağlık huzur ve mutluluk getirsin" şeklinde konuştu.

42 yaşındaki baba Mustafa Kazan'da 2023 yılına ikiz bebekler ile girdikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Rabbim çocuk isteyen herkese nasip etsin, ikiz bebeklerimiz Ayşe ve Murat vatana millete hayırlı bir evlat olurlar inşallah. Yeni yılın sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktoru Mehmet Murat Altındağ da yeni yılın ilk bebeklerinin sağlık durumları hakkında bilgiler vererek, "Doğum sonrası ikiz bebeklerden Murat 2 kilogram 400 gram, Ayşe ise 2 kilogram 150 gram olarak dünya geldi. Bebeklerimizin sağlığı çok iyi, takip edeceğiz ve bir sorun olmadığı durumda yarın taburcu etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk Kızılayı Malatya Yeşilyurt Şubesi de 2023'ün ilk bebeklerini hastanede ziyaret ederek aileye hediye verdi.

2023ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bakan Koca ziyaret etti

KAYSERİ'DE YILIN İLK BEBEĞİ 'YÜSRA' OLDU

Kayseri'de 2023 yılının ilk bebeği Kayseri Şehir Hastanesi'nde doğan Tekne Ailesi'nin ilk bebeği olan Yüsra oldu.
Yeni yılın ilk bebeği olan Yüsra; Kayseri Şehir Hastanesi Kadın ve Çocuk Hastalıkları Polikliniğinde dünyaya geldi. Ahmet ve Asena Tekne çiftinin ilk bebeği olan Yüsra normal doğum ile saat 00.05'te dünyaya geldi. Aileyi ziyaret ederek tebrik eden Kayseri Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Şamil Gergin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kayseri Şehir Hastanesi'nde, devletimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde ilk bebeğimiz dünyaya gelmiştir. Babası ve annesini tebrik ediyor, bebeğimiz Yüsra'ya da sağlıklı bir ömür diliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

2023 yılının ilk bebeğinin sağlığının gayet iyi olduğunu aktaran Kadın Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Durmuş ise, "41 haftalık doğan bebeğimiz saat 00.05'te çok sağlıklı bir şekilde doğdu. 3 kilo 990 gram şeklinde doğdu, 51 santim boyu var. Çok sağlıklı bir bebeğimiz. Ailesiyle birlikte huzurlu bir ömür diliyorum" dedi.

2023ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bakan Koca ziyaret etti

"Çok mutluyum"

Mutluluğunu ifade eden anne Asena Tekne ise, "Bebeğim yılın ilk bebeği oldu. Bu durumdan dolayı da çok mutluyum. Zorlu bir süreç. Bu zorlu süreci de hastane çalışanlarının profesyonel çalışmalarıyla kolay bir şekilde atlattım. Çok teşekkür ederim" derken, baba Ahmet Tekne de hastane personeline teşekkürlerini ileterek mutluluğunu dile getirdi.

ADANA'DA YILIN İLK BEBEĞİ 'TOPRAK' OLDU

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Sevinç ve Onur Gölbaşı çiftinin bebekleri yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya geldi. Sezaryen ile 3 kilo 700 gram doğan erkek bebeğe ‘Toprak’ ismi verildi.

2023ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bakan Koca ziyaret etti

'KENDİMİZİ İYİ HİSSEDİYORUZ'

Aynı hastanede anestezi uzmanı olarak görev yapan anne Sevinç Gölbaşı, doğan bebeğinin yılbaşı hediyesi olarak geldiğini ifade etti. İkinci çocuğunu kucağına aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Gölbaşı, "Heyecanlı, mutlu, kendimizi iyi hissediyoruz. İkimiz de iyiyiz. Her şey yolunda gitti, ameliyatımız da iyi geçti. Bebeğimiz de sağlıklı geldi" dedi.

2023ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bakan Koca ziyaret etti

Meslektaşının sağlıklı bir doğum gerçekleştirdiğini dile getiren Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Adem Kaya ise "Yeni yılın sürpriz bebeği olarak Toprak bebek dünyaya geldi. Ailesine ve tüm yakınlarına sağlıklı uzun ömürlü bir bebek olarak büyümesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

2023ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bakan Koca ziyaret etti

GAZİANTEP

Gaziantep'te, yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen bebeğe 'Fatma Asel' ismi verildi. Yeni yıl da halaylarla kutlandı.

Erhan ve Sevilay Karahan çiftinin saat 00.01'de dünyaya gözlerini açan ilk bebeği 3 kilogram doğdu. Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde dünyaya gelen bebeği hastanede ziyaret eden Gaziantep Valisi Davut Gül, aileyi kutladı.

HALAYLARLA KUTLAMA

Gaziantep’te üniversite meydanında toplanan gençler yeni yıla meşale yakıp halay çekerek girdi. Polis ekipleri yılbaşı önlemleri kapsamında meydanda yoğun güvenlik önlemi alırken, çok sayıda vatandaş telefonları ile kutlamaları çekti. Toplanan kalabalık bir süre sonra dağılırken, polis ekipleri bölgede tedbir amaçlı bekleyişini sürdürdü.

ERCİŞ’TE 2023'ÜN İLK BEBEĞİ DÜNYAYA GELDİ

Van’ın Erciş ilçesinde 2023 yılının ilk bebeği 2023’ün ilk dakikalarında dünyaya gelen İbrahim oldu.
Karakoç çiftinin 6. Çocuğu , Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesinde 2023’ün ilk dakikalarında 2 kilo 600 gram ağırlığında normal doğumla dünyaya geldi. Karakoç çifti bebeğe İbrahim adını verdi.

2023ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bakan Koca ziyaret etti

Hastane personelinin yeni yılını kutlayan Kaymakam Mehmetbeyoğlu da, gün içinde doğan bebeklerin ailelerine hediye takdim ederken 00.00 doğan İbrahim’e ise çeyrek taktı.

İbrahim’in annesi Neriman hanım yeni doğum yaptım kaymakam bey buraya geldi bebeğimi gördü nice yıllar diledi ona altın taktı ona çok teşekkür ediyorum biz Çaldırandan geldik gerçekten kaymakam beyi görünce çok mutlu oldum bebeğin ismini de İbrahim koyduk dedi.

2023ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bakan Koca ziyaret etti

SİVAS'TA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 'BEKİR'

Kentte 2022 yılının ilk bebeği saat 00.05'de dünyaya geldi. Öznur (26) ve Aykut Halver (32) çiftinin ikinci çocuğu olan bebeğe dedesinin ismi olan 'Bekir' adı verildi. 3 kilo 390 gram ağırlığında dünyaya gelen Bekir bebeğin annesi Öznur Halver, "Çok mutlu ve heyecanlıyım. Çok güzel bir duygu. Yeni yılın en güzel hediyesi oldu. 00.05'te doğdu ve Bekir adını verdik" dedi.

2023ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bakan Koca ziyaret etti

Erkek torununu kucağına alan ve kendi ismini paylaşan dede Bekir Halver ise "Çok büyük bir mutluluk benim için. Allah bana bir erkek torun verdi. 11'inci torunumu kucağıma alıyorum ve dede olmak çok güzel. Hepsi çok tatlı. Herkese iyi yıllar diliyorum" diye konuştu.