Gündem 28 fezlekesi vardı ilk dava açıldı

28 fezlekesi vardı ilk dava açıldı

15.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hakkında 28 fezlekesi olan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “kamu görevlisine alenen hakaret” iddiasıyla dava açıldı. 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen Kılıçdaroğlu, “Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu korkar ve susar. Siz, beni tanımıyorsunuz” dedi.

28 fezlekesi vardı ilk dava açıldı

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “kamu görevlisine alenen hakaret” iddiasıyla dava açıldı, ilk duruşmanın 7 Mart 2024’te olacağı tebliğ edildi. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay’ı ziyaretinde basın mensuplarının, hakkında açılan davaya ilişkin sorularını da yanıtladı.  

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Davayı açan da davayı açma talimatını veren de Kılıçdaroğlu’nu tanımıyor. Kılıçdaroğlu, haksızlığa boyun eğecek bir adam değildir. Onlar sanıyorlar ki biz bir dava açarız, Kılıçdaroğlu korkar ve susar. Siz, beni tanımıyorsunuz. Benim verilmeyecek hiçbir hesabım yok. Ama onların verilecek çok hesabı olduğu için susturmaya çalışıyorlar.” 

Gelişmeye ilişkin Milliyet’e konuşan Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik de, CHP lideri hakkında 28 fezleke olduğunu belirtti ve bunun ilk dava olduğunu vurguladı. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2014 yılında yaptığı bir konuşmada, yolsuzluk eleştirisinde bulunmuştu. Konuşmada defalarca geçen “hırsız” ifadesi nedeniyle eski bakan Erdoğan Bayraktar dilekçe vererek şikâyetçi olmuştu. 

Haberin Devamı

‘Herkesin hakkı var’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Grup Başkanı Özgür Özel’in bugün adaylığını açıklayacak olmasına ilişkin “CHP’de her üyenin Genel Başkan olma hakkı vardır. Sonuçta delegelerimiz ya da partililerimiz karar verecek” dedi. Kılıçdaroğlu yeni anayasa çağrısı konusunda da, “önce özür dileyecekler” şartını getirdi.

Muhittin Böcek yeniden aday

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i yeniden aday göstereceklerini açıkladığı öğrenildi. Gazetecilere konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili olarak “Muhittin Başkanımız çok iyi çalışıyor. Çok güzel projelere imza atıyor. Daha tamamlaması gereken projeler var. Adayımız o. Kimse başka bir şey düşünmesin” ifadelerini kullandı.

‘Kararı saygıyla karşılayacağız’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara  - CHP, İYİ Parti’nin seçim kararını “erken açıklama” olarak değerlendirdi. İYİ Parti’ye kapıları kapatmayacak olan CHP, sert karşılık vermeyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, il ve ilçe örgütleri, belediye başkanlarına, “seçimlere yalnız girecekmiş gibi hazırlanın” talimatını verdiğini belirten kurmaylar, örgütlerin yalnız başına seçime girecekmiş gibi hazırlandığını ifade etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İYİ Parti’nin kararına ilişkin “saygıyla karşılayacağız” dedi. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “Ankara ve İstanbul’da İYİ Parti’yle ittifak olma ihtimali var mı?” şeklindeki soru üzerine ise, “O daha sonraki bir aşama” dedi. 

İYİ Parti’nin yerel seçim kararı CHP Genel Merkezi’nde de özetle şöyle değerlendiriliyor: “Günü gelince genel merkezler bu kararları değiştirebilir. Bir şey demek için çok erken. İYİ Parti’nin kararını bir el yükseltme olarak okuyoruz. Ekim sonrası işbirliği masası kurulacaktır. Bu daha çok İYİ Parti içine, tabanına yönelik mesaj içeren bir karardır.”