Gündem ‘28 ülkede 114 FETÖ’cü yakalandı’

‘28 ülkede 114 FETÖ’cü yakalandı’

21.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), internet sitesinde “FETÖ/PDY ile Mücadelede Teşkilatımızın Rolü” başlığı ile yapılan duyuruda, FETÖ’ye karşı mücadeleye ilişkin önemli bilgiler verildi.

‘28 ülkede 114 FETÖ’cü yakalandı’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara - MİT’in mücadelesinin kararlılıkla devam ettiği belirtilirken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlet çapında yürütülen kapsamlı mücadele sonucu, örgütün yurt içindeki hareket alanının ortadan kaldırıldığı, finans kaynaklarının kurutulduğu, paralel devlet yapılanması niteliğindeki “mahrem” unsurlarının da deşifre edildiği kaydedildi. FETÖ ile yurt dışındaki mücadelenin de sistematik bir yaklaşımla yürütüldüğü vurgulanarak, mücadeleye dost ve kardeş ülkelerin istihbarat servislerin verdiği katkıya işaret edildi. Açıklamada, şöyle denildi: “Örgütün terörist eylemleri, kumpas tecrübesi, milli egemenliğe karşı kullanışlı bir aparat olma niteliği, kült örgüt yapısı açığa çıkarılmakta ve ülkemiz karşıtı faaliyetlerinin akamete uğratılması sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

‘Kanser hücresi gibi’

FETÖ/PDY firari sorumlularına ve kilit kadrolarına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde 2016 yılından bu yana 28 ülkeden toplam 114 örgüt mensubunun adalete teslim edilmesi sağlanmıştır. Fırsat bulduğu zeminlerde bir kanser hücresi gibi yayılarak toplumun her kesimine hulul etmeye çalışan, özü itibarıyla siyasal iktidarı aldatma ve zor kullanma yolu ile ele geçirme amacı taşıyan FETÖ/PDY ile mücadele, Teşkilatımız tarafından stratejik çerçevede, uzun vadeli ve istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi zorunlu çok boyutlu bir terörle mücadele alanı olarak ele alınmakta olup, örgütün ülkemiz açısından taşıdığı tehdit potansiyeli yok edilinceye kadar mücadeleye devam edilecektir.”

Haberin Devamı

Firari eski vali tutuklandı

Sivas’ta silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 11 yıl hapis cezası bulunan eski Vali Ahmet Pek, gaybubet evinde yakalandı. Adliyeye sevk edilen Pek tutuklandı. DHA