Gündem 28 yıllık evlat arayışı

28 yıllık evlat arayışı

27.12.2010 - 16:57 | Son Güncellenme:

.

28 yıllık evlat arayışı

IĞDIR'da oturan Müslime Sobay, ailesini bulmak umuduyla televizyon programına katılan ‘Uğur' isimli gencin kendi evlatları olduğunu iddia etti.

Iğdır'da 1982 yılında doğum için devlet hastanesine getirildikten sonra durumu ağırlaşan Müslime Sobay, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Burada doğum yapan Müslime Sobay'a görevli doktor tarafından sağlıklı bir erkek çocuğu olduğunu bildirilirken, hemşireler bebeğin öldüğü haberini verdi. Bebeklerinin öldüğüne inanmayan aile doktorlarla görüştü. Doktorlar da aileye bebeğin ölüm haberini iletti. Sonay ailesi hastaneden aldıkları ölü bebeği köylerine götürerek toprağa verdi Bundan 8 yıl sonra doğum servisinde görevli bir doktorla karşılaşan Ahmet Sobay'ın, doktorun kendisine bebeğinin hastanede görev yapan 2 hemşire tarafından satıldığını öne sürmesi üzerine Sobay araştırmalarını derinleştirdi. Müslime Sobay da, 1990'da hastalanan eşinin tedavi olmak için gittiği Erzurum'daki hastanede doğumuna giren doktoru gördüğünü belirterek, “Doktorum, ‘Sen ne talihsiz adamsın, çocuğun buradaki 2 hemşire tarafından satılmış. Ben de hemşireler kavga ederken duydum. Çocuğunu bulman durumunda sana yardım ederim’ demiş. Bunları eşim bana evde söyledi. Eşim arabamızı satarak çocuğumu arayacaktı. Fakat talihsiz bir kaza sonucu 14 yıl önce onu kaybettik. Ben de kadın başıma bir türlü arama şansım olmadı” dedi.

Amca Hasan Sobay, 1982 yılında ölü olarak verilen bebeğin, yeğeni olduğuna inanmadıklarını belirterek, köyde imam olarak görev yapan babasının da “Bebek bizim aileye benzemiyor, yanlış bebek mi getirdiniz?” dediğini söyledi.

Özel bir televizyon kanalında gördükleri ‘Uğur' isimli gencin kendi evlatları olduğunu öne süren Sobay ailesi, kendisine ulaşamayınca çareyi Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmakta buldu. Amca Hasan Sobay, 2 yıl önce aynı gencin bir programa çıktığını, kendisine o zaman da ulaşamadıklarını söyledi. Amca Sobay, ikinci kez televizyonda gördükleri gence ulaşmak için cumhuriyet savcılığına başvurduklarını belirterek “Televizyonda gördüğümüz gencin bize benzediğini gördük. Hikayesi de bize benziyor. Onun için kendisi ile görüşüp DNA testi yaptırmak istiyoruz” dedi.

Anne Sobay 4 kızının olduğunu belirterek, “Kendisini en kısa zamanda görmek istiyorum. Buradan ona sesleniyorum. Gelsin kız kardeşlerine ve bana sahip çıksın. 28 yıllık bu hasret sona ersin. Hasretle kendisini kucaklamak istiyorum” derken 19 yaşındaki Esma Sobay da, “Ağabeymin bulunmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Evde 4 kızız. Bize babalık yapar başımızda durur” diye konuştu.