Gündem 3 çocuk annesinin kuduzdan ölümünde ihmal iddiası

3 çocuk annesinin kuduzdan ölümünde ihmal iddiası

17.11.2008 - 16:29 | Son Güncellenme:

.

3 çocuk annesinin kuduzdan ölümünde ihmal iddiası

GÜMÜŞHANE'nin Kelkit İlçesi'ne bağlı Yukarı Özlüce Köyü'nde 24 Ekim'de kurt saldırısına uğrayan ve 10 gün Erzincan Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra taburcu edilen 3 çocuk annesi 32 yaşındaki Leyla Nur Duran, önceki gece kuduz tanısıyla sevk edildiği Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Duran'ın ailesi, olayda ihmali olduğunu iddia ettiği Erzincan Devlet Hastanesi'ndeki doktorlardan şikayetçi olacaklarını söyledi.
24 Ekim günü, evli ve 3 çocuk annesi Leyla Nur Duran, Kelkit'in Yukarı Özlüce Köyü yakınında hayvanlarını otlatırken kurt saldırısına uğradı. Yakındaki okuldan öğrenci ve öğretmenlerin çığlıklar üzerine olay yerine gelmesi sonrasında kurdun kaçmasıyla kurtulan Duran, hemen otomobille hastaneye kaldırılmak istendi. Duran'ı alarak yola çıkan Sami Keleş yönetimindeki 29 AT 616 plakalı otomobil, Kelkit'e 5 kilometre kala, yaralı kadını almak üzere gelen Numan Çobanoğlu'nun kullandığı ambulansla çarpıştı. Her iki sürücü ile Leyla Nur Duran ve eşi Hicabi Duran kazada hafif yaralandı. Leyla Nur Doğan, Kelkit Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahasinin ardından Erzincan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Haberin Devamı

ÖNCE TABURCU EDİLDİ, DÜN GECE DE HASTANEDE ÖLDÜ

Hem kurdun ısırması nedeniyle kuduz, hem de kaza yaraları nedeniyle 10 gün tedavi gören Leyla Nur Duran, ardından evine gönderildi. Ancak aradan bir süre geçtikten sonra yutma güçlüğü ve görme kaybı başlayınca Duran 14 Kasım Cuma günü önce Kelkit'e buradan da Erzincan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yutkunma güçlüğü çektiğini söyleyen Leyla Nur Duran'a iddiaya göre daha önce tedavi edilip taburcu edildiği Ercincan Devlet Hastanesi'nde faranjit tedavisi uygulandı ve yine evine gönderildi. Duran, aynı gece nefes alma problemi yaşayınca yeniden Kelkit Devlet Hastanesi'ne götürüldü, buradan kuduz ön tanısıyla Gümüşhane'ye, ardından Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne gönderildi. Leyla Nur Doğan, dün gece saat 23.30 sıralarında da hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: KUDUZ TANISIYLA GELDİ

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal, Kelkit İlçesi'nde kurt tarafından ısırılan Leyla Nur Duran'ın, 14 Kasım Cuma günü, ‘yutkunma güçlüğü’ şikayetiyle Kelkit Devlet Hastanesi'ne getirildiğini belirterek, “Buradan ileri tedavi için Erzincan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bu hastaneden kuduz olmadığı söylenerek evine gönderildi. Aynı gün durumunun ağırlaşması ve nefes almakta problem yaşaması üzerine gece 22.00 sıralarında solunum sıkıntısı şikayetiyle tekrar Kelkit Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan müdahalelerin ardından kuduz ön tanısıyla Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne sevk edildi, buradan da gece saat 01.30'da KTÜ Farabi Hastanesi'ne gönderildi” dedi.

FRABAİ HASTANESİ BAŞHEKİMİ: KUDUZDAN ÖLDÜ

KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, hastanın 15 Kasım Cumartesi sabahı geldiğini ifade ederek, “Kuduz tanısıyla bize sevk edildi. Ancak bir gün sonra da hayatını kaybetti. Bana gelen bilgilere göre kuduzla ilgili aşı ve serum tedavisi uygulanmış. Ama ısırıkların baş kısmında olması kuduz riskini artırıcı bir neden. Yutkunmada zorluk çekmesi ise kuduzun önemli bir göstergesi. Ölüm nedeninin de klinik olarak kuduz olduğunu söyleyebiliriz. Ancak kesin ölüm nedeni tabii ki Adli Tıp raporunun çıkmasının ardından belli olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

AİLESİNDEN ‘İHMAL’ SUÇLAMASI

Leyla Nur Duran'ın kardeşi Alparslan Korkmaz, kardeşinin Erzincan'da 10 gün tedavi gördüğünü belirterek, “İyileştiğini söyleyip taburcu ettiler. Tam kendine geldiğini düşündüğümüz sırada yeniden fenalaştı, ölüm döşeğine düştü. Biz de nedenini anlamadık. Burada bir ihmal olduğu kesin. Kimin yaptığını bilmiyoruz ama Erzincan'daki doktorlardan bu konuda şikayetçiyiz. Tedavisinde bayağı bir düzelme görülmüştü. Daha sonra eve götürdüğümüzde ateşlenme oldu. Bu olayın araştırılmasını, ihmali olanların cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Kelkit'in Yukarı Özlüce Köyü muhtarı Bahri Duran da Leyla Nur Duran'ın bulunduğunda boynunda ve başında derin yara izleri olduğunu ifade ederek, “Bir süre tedavi gördü ve biraz iyileşti. Hastanedeki tedavisinde kuduz ihtimali üzerinde duruldu. Başındaki yaradan dolayı da beyin cerrahisine sevk edildi. Ancak orada muayenesini yapmadılar. Film bile çekmeden ‘Hastayı götür, bunun bir şeyi yok’ dediler. Köy muhtarı olarak Erzincan'daki doktorlaran şikayetçiyim. Hastamızla gereğince ilgilenmediler” dedi.

Haberin Devamı

HASTANE: KUDUZ TEDAVİSİ UYGULANDI

Erzincan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Levent Kurnaz ise hastanın tedavisiyle ilgili her türlü uygulamanın gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Hasta 24 Ekim'de bize geldi. İki gün yoğun bakımda kaldı. Bu süre içinde göğüs cerrahisi, plastik cerrahi, genel cerrahi ve intaniye uzmanları tarafından kontrol edildi. Hem kurt saldırısı hem de trafik kazası olduğu için geniş uzman kadrosu tarafından değerlendirilme yapıldı. Hemen kuduz aşısı, kuduz antiserumu, tetanoz aşısı ve tetanoz antiserumu hastaya uygulandı. 2 gün sonra yoğum bakımdan çıkan hasta 1 Kasım'a kadar cerrahi servisinde takip edildi ve ardından taburcu oldu. Bu arada 3 doz kuduz aşısı yapıldı. 6 Kasım'da tekrar geldi ve dördüncü doz yapıldı. 14 Kasım'da tekrar göğüs cerrahiye kontrole geldi ve yutma güçlüğü şikayetiyle İntaniye servisine başvurdu. Akut tonsilit tanısı konuldu ve gönderildi.”