Gündem 4+4+4 protestosuna biber gazı

4+4+4 protestosuna biber gazı

12.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eğitim- Sen Diyarbakır Şubesi tarafından 4+4+4 eğitim sisteminin protesto edilmesi amacıyla merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti’nde protesto gösterisi yapılmak istendi.

4+4+4 protestosuna biber gazı

Ofis Camii Sokak içinde toplanan yaklaşık 200 kişilik Eğitim- Sen grubu için geniş güvenlik önlemleri alındı. Sokağın iki tarafını çok sayıda çevik kuvvet polisi ile kapatan polis amirleri, gruba basın açıklaması yaparak dağılmalarını söyledi. Grubun yürüyüş yapmak istemesi üzerine polis amirleri ses yayın aracından dağılmaları yönünde bir kez daha anons yaptı. Eğitim-Sen’lilerin yürüyüş yapmakta ısrar etmesi ve yola oturmaları üzerine polis müdürü tarafından sık sık “Dağılın” uyarısı yapıldı. Direnen protestocularla, polisler arasındaki gerginlik giderek büyüdü. Yolu trafiğe açmayan grup önce çevik kuvvet tarafından çembere alındı. Yoldan çekilmemekte direnen gruba daha sonra biber gazı ve copla müdahale edildi. Bunun üzerine gruptan bazı kişiler gösterinin yapıldığı yerde bulunan bir mağazaya girdi. Polisin mağazanın içine de biber gazı sıkması, tepkilere neden oldu. 14 kişi gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Başbakanlığa yürümek istediler
Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup öğrenci, ikinci öğretimdeki harç ücretlerinin kaldırılmamasını protesto etmek için dün Kızılay Güvenpark’ta toplandı. “Hayal değil gerçek, eğitim parasız olacak”, “Müşteri değil öğrenciyiz” sloganları atan öğrenciler, Başbakanlık’a yürümek istedi. Geniş güvenlik önlemleri alan polis, öğrencilerin Başbakanlık’a yürümesine izin vermedi.
Polis, öğrencilerle yaptığı görüşmenin ardından, bazı öğrenci temsilcilerinin Başbakanlık’a gitmesine izin verdi. Bunun üzerine bazı öğrenci temsilcileri Başbakanlık Mermez Binası’na alındı.

4+4+4’e, 4 gün boyunca protesto
KESK, DİSK, TMMOB ile TTB, Ankara Yüksel Caddesi’nde ortak basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan KESK Genel Sekreteri Tombul, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ders zilinin öğrenci, öğretmen ve aileler için en sorunlu zil olarak çaldığını öne sürerek, 4+4+4 kademeli eğitim sisteminin, eğitimi kar alanlarına dönüştüreceğini ve Ak Parti’nin dindar nesil yetiştirme amacına hizmet edeceğini savundu. Tombul, “15 Eylül’de gerçekleştireceğimiz kitlesel mitingle yurdun dört bir yanından bugün yürüyüşe başlayan arkadaşlarımız, tüm zorbalık ve dayatmalara karşı alanlarda omuz omuza olmak için buraya doğru yola çıktılar. 4 gün sürecek yürüyüşler boyunca sesimizi duyurmak için 38 ilde basın açıklaması yapacağız” dedi.
n ANKARA Milliyet