Gündem Deprem kabusu! ‘4.7 dediler ama 6.0 gibi hissettik’

Deprem kabusu! ‘4.7 dediler ama 6.0 gibi hissettik’

08.05.2023 - 06:51 | Son Güncellenme:

6 Şubat depreminin ardından sarsıntıların sürdüğü Hatay’da dün meydana gelen 4.7’lik deprem büyük panik yarattı. Vatandaşlar, ‘4.7 büyüklüğünde dediler ama biz 6.0 gibi hissettik, çok korktuk’ dedi.

Deprem kabusu ‘4.7 dediler ama 6.0 gibi hissettik’

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgedeki sarsıntılar azalsa da hâlâ devam ediyor. Hatay’da dün yine deprem paniği yaşandı. Merkez üssü Kırıkhan ilçesi olan depremin büyüklüğü Richter ölçeğine göre 4.7 olduğu açıklandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre; saat 11.36’da yaşanan deprem, 7.88 kilometre derinlikte kaydedildi.

Haberin Devamı

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmayan depremi ev ve iş yerlerindeyken hisseden vatandaşlar panikle dışarı kaçtı. Cep telefonlarıyla yakınlarını arayan vatandaşlar, kısa süreli korku yaşadı. Deprem, Adana başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. İş yerinde yemek üretimi yaparken depreme yakalanan Ahmet Yılmaz, “Sarsıntı büyüktü, 4.7 diyorlar ama biz 6.0 gibi hissettik, çok korktuk. Çalışanlarla birlikte hemen dışarıya fırladık. Şu an içeride kazanlarda yemek pişiyor ama ne yapacağımızı bilmiyoruz, bekliyoruz” dedi.

6 Şubat’tan 6 Mayıs’a kadar 33 bin 77 deprem

HABER MERKEZİ - Türkiye’yi sarsan ve 50 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden üç ay geçti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), son olarak 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden bugüne gerçekleşen artçı deprem sayısını açıkladı. AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık 7,7 ve Elbistan 7,6 depremlerinden sonra 6 Şubat-6 Mayıs tarihleri arasında 33 bin 77 deprem meydana gelmiştir” ifadesine yer verildi. Açıklamada, Türkiye ve yakın çevresindeki deprem aktivitesinin AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından 7 gün 24 saat izlendiği belirtildi.