Gündem 4 eşli çete liderini eşleri jandarmaya teslim etmedi

4 eşli çete liderini eşleri jandarmaya teslim etmedi

19.03.2008 - 11:11 | Son Güncellenme:

.

4 eşli çete liderini eşleri jandarmaya teslim etmedi

Konya'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 ilde besicileri yaklaşık 2 milyon YTL dolandırdığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Çardak adı verilen operasyonda örgütün liderliğini yaptığı iddia edilen 46 yaşındaki Cafer Demirbağ'ın evine baskın düzenlendi. 4 eşli olduğu iddia edilen Demirbağ'ın eşleri jandarmaya kapıyı açmadı. Bir süre direnen ve pencereden seslenen kadınlar, "Siz gelmeyin polis gelsin' dedikten sonra, içeri giren polis ve jandarma ekiplerine Cafer Demirbağ'ı teslim ettiler.

Aldıkları bir ihbları değerlendiren Jandarma ekipleri 6 ay süren teknik takip sonucunda operasyon için bu sabah düğmene bastı. Konya, Karaman, Manisa, Aydın, Kütahya ve Afyonkarahisar'da sabaha karşı 4.30'da eş zamanlı olarak 26 ayrı adrese baskın düzenlendi. Çete üyelerinin köylerde büyükbaş hayvanları sahte senetlerle satın alıp, parayı ödemeyerek besicileri dolandırdıkları iddia ediliyor. Çetenin bu yolla yaklaşık 2 milyon YTL'lik vurgun yaptığı tesbit edildi. Çete üyelerinin, parasını isteyen besicileri tehdit ettikleri ve kazandıkları paralarla lüks hayat yaşadıkları iddia edildi. Operasyonda jandarma ekipleri çetenin lideri olduğu iddia edilen Cafer Demirbağ'ın Karatay İlçesi Taşra Karaaslan Mahallesi üzerindeki evine gitti. Kapıyı çalan jandarma ekipleri, bir süre yanıt alamadı. Daha sonra 3 katlı evin üst katı penceresinden kadınlar seslendi. Demirbağ'ın resmi nikahlı ve imam nikahlı eşleri olduğu öğrenilen iki kadan uzun süre kapıyı açmamak için direndikten sonra pencereden jandarmaya,'Siz gelmeyin polis gelsin ' diye seslendi. Daha sonra polis ve jandarma ekipleri eve girerek Cafer Demirbağ'ı teslim aldı. Demirbağ, jandarma nezaretinde araca bindirilirken gazeteciylere, "Babayı yakaladınız' diye seslendi. Jandarma, Cafer Demirbağ'ın aynı bölgedeki Akran Sokak üzerindeki 2 imam nikahlı eşinin birlikte yaşadığı iddia edilen ikinci evine de baskın düzenleyerek arama yaptı. Ayaklarına galoş giyerek evlere giren jandarma ekipleri, dolandırıcılık yöntemiyle Kütahya'dan alındığı iddia edilen çok sayıda ineği de evin bitişiğindeki ahırda buldu. Demirbağ'ın evinin önünde bulunan son model Mercedes marka otomobilinde de arama yapılarak, araca el konuldu.

Jandarma 6 ilde toplam 24 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler çete lideri Cafer Demirbağ, İbrahim Liman, Ahmet Bağcı, Mehmet Doğan, Hakkı Kadir Orhan, Mustafa Topal, Faruk Uyanık , Yusuf Çevik, Nurettin Aslan, Bayram Çınar, Osman Kurşunat, Durali Demirezen, Halil Özpınar, Kerim Demirbağ (Çete liderinin kardeşi), Hayati Küçük, Fikret Budak, Ercan Yıldız, Hasan Köroğlu, Ali Köroğlu, Halil İbrahim Koyuncu, Hasan Örüm , Adnan Akşit ile ismi açıklanmayan iki kişi Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 24 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilecek.