Gündem 45 bin sözleşmeli öğretmen müjdesi

45 bin sözleşmeli öğretmen müjdesi

26.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle 3 bin 500 engelli öğretmenin ataması yapıldı.

45 bin sözleşmeli öğretmen müjdesi

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Kura öncesi konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

11 BİN 500 ENGELLİ ÖĞRETMEN: Bu atamayla birlikte son 10 yılda eğitim öğretim camiamıza katılan engelli öğretmen sayımız yaklaşık 11 bin 500’ü buluyor. MEB’e bağlı okullarda görev yapan öğretmen sayımız da 1 milyonu geçti.

MÜJDELER SÜRECEK: Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladığımız 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması gibi müjdelerle sizlerin yanında olduğumuzu göstermeyi sürdüreceğiz. Sözleşmeliden memur statüsüne geçen 93 bin 272 öğretmenimize de kadrolarının hayırlı olmasını diliyorum.

BAŞÖĞRETMENE 25 BİN LİRA: Öğretmenlik Meslek Kanunu eğitimdeki en büyük reformlarımızdan biridir... Başöğretmenlik hakkını kazanan 67 bine yakın, uzman öğretmen unvanını alan 517 bine yakın öğretmenimizi tebrik ediyorum. Unvan tazminatı ve ek ders ücretiyle birlikte başöğretmen maaşı yaklaşık 25 bin lirayı, uzman öğretmen maaşı da 22 bin 500 lirayı buldu. .

Haberin Devamı

ZİHNİYET DEVRİMİ: Engellilerini ihmal eden bir ülke potansiyelinin bir kısmından vazgeçmiş demektir. Biz bunun için engellilerin hayata katılımı konusunda çok önemli reformlar gerçekleştirdik. Maddi katkının ve kurumsal kapasiteyi genişletmenin ötesinde bir zihniyet devrimi gerçekleştirdik.

BENİ DE AĞLATACAKSIN: (Atanınca sevinçten ağlayan bir öğretmene) Ağlama kızım niye ağlıyorsun bizi de ağlatacaksın, dur...

Herkes atandı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de kurada ismi çıkmayan 800 kadar adayla ilgili, “Cumhurbaşkanımız bir müjde veriyor. 3 bin 500 öğretmenin atamasını gerçekleştirdik. Geriye kalan tüm engelli öğretmenlerimizi de atayacağız” dedi.