Gündem 4A SGK ne zaman emekli olurum sorgulaması nasıl yapılır?

4A SGK ne zaman emekli olurum sorgulaması nasıl yapılır?

02.05.2016 - 09:41 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum sorgulaması SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı için ayrı ayrıdır. Ne zaman emekli olurum sayesinde kaç yaşında emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Peki ne zaman emekli olurum sorgulaması nasıl yapılır? Cevabı haberimizde.

4A SGK ne zaman emekli olurum sorgulaması nasıl yapılır

Günümüzde kurulan en büyük hayallerden bir tanesi de emekli olmaktır. Çalışma hayatımızın yoğunluğu, stresi ve sıkıcılığından dolayı bir an önce bitmesini isteriz. Çalışma hayatının bittiği ve rahat bir nefes aldığımız zaman dilimine emeklilik adını vermekteyiz. Ülkemizde emekli olmak isteyen kişilerin yerine getirmesi gereken 2 temel şart bulunmaktadır. Bu şartlardan birincisi belirlenen süre ve yıl boyunca herhangi bir işte sigortalı olarak çalışmış olmak. Diğer şart ise çalışılan bu süre boyunca sigortaya ait belirlenmiş olan miktardaki sigorta prim ücretini düzenli olarak ödemektedir. Bu şartları yerine getiren her vatandaş emekli olmaya hak kazanmış demektir. Emekli olunan aydan itibaren emekli maaşı almanız mümkündür. Emekli maaşınız için gerekli işlemleri emeklilik işlemleri yaptığınız zaman öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

· NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

· NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sizler için bu yazımızda ne zaman emekli olurum uygulamasının internet üzerinden nasıl yapılacağını detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatmış bulunmaktayız yazımızın devamını okuyarak ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. ne zaman emekli olurum öğrenebileceğiniz internet sitesi E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi üzerinden ne zaman emekli olurum yapabilmek için ise mutlaka bir şifrenizin olması gerekmektedir. Şifrenin nedeni sistem üzerinden kimlik bilgileri ile işlem yapılması nedeni ile korumaya ihtiyacı olmasıdır. Bu koruma da şifre ile sağlanmış durumdadır. Yani şifreniz olmadan siz veya herhangi biri sisteme giriş yapamaz. Şifrenizi alabilmek için ilk olarak yapmanız gereken şey herhangi bir PTT şubesine gitmektir. Daha sonra nüfus cüzdanınız ile birlikte şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Şifre alma başvurunuzun ardından 2 TL işlem ücretinizi ödemeniz gerekmektedir. Ödemeyi yaptıktan sonra size özel kimlik bilgileriniz ile oluşturulmuş olan E-Devlet şifrenizi bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Şifrenizi kullanarak sisteme yaptığınız ilk girişte sistem sizden şifrenizi değiştirmenizi isteyecektir. Kendinize ait bir şifre oluşturunuz. Bu şifre kalıcı şifreniz olacaktır. Şifrenizi kimseyle paylaşmayınız.

Haberin Devamı

Kurumunuzun SSK, Bağ Kur veya Emekli Sandığı olduğunu öğrenmeniz gerekmektedir. Ne zaman emekli olurum uygulaması her kurum için farklı internet adresleri üzerinden yapılmaktadır. Her 3 kurum içinde E-Devlet sistemi kullanılmaktadır. Ancak işlem sayfaları farklıdır. Bu nedenle kurumunuza ait sayfaya giriş yaptığınızdan emin olmanız gerekmektedir. SGK’ya ait 3 kurumun sayfalarına ulaştığınızda yapmanız gereken işlemleri aşağıda anlatmış bulunmaktayız.

Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilmek için ilk olarak kurumunuza ait E-Devlet resmi internet sayfasına ulaşmanız gerekmektedir. Sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak oln “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Kimlik doğrulama sayfasına yönlendirilecektir. Ne zaman emekli olurum için açılacak olan sayfa üzerinden kimlik doğrulama işleminizi yapmanız gerekecektir. Ne zaman emekli olurum adına kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara yazmanız gerekecektir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi doğru yazdığınızdan emin olduktan sonra aynı sayfanın alt tarafında bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan sayfa üzerinden ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.