Gündem 58 yıldır altından ayrılmadığı çınar ağacına adı verildi

58 yıldır altından ayrılmadığı çınar ağacına adı verildi

24.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beyazıt’ta bulunan Sahaflar Çarşısı’nın girişindeki çınarın altında, 58 yıldır kendi şiir kitaplarını ve çeşitli antikaları satan Hüseyin Avni Dede’nin ismi altında satış yaptığı çınara verildi.

58 yıldır altından ayrılmadığı çınar ağacına adı verildi

Hüseyin Avni Dede (68), 1954 yılında Fatih Süleymaniye’de doğdu. 10 yaşından itibaren de Sahaflar Çarşısı Beyazıt girişindeki çınar ağacının altında babası ile şiir kitapları ve antika eşyalar satmaya başladı. 58 yıl boyunca çınarın altında satış yapan Dede, Beyazıt Meydanı’nın simgelerinden biri oldu. Babası Durmuş Dede gibi şair olan Hüseyin Avni Dede, Sahaflar Çarşısı Beyazıt Meydanı girişindeki çınarın altında kendi şiir kitaplarını ve antika eşyaları satarak geçimini sağlıyor. İBB, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Şefliği ‘Anıt Ağaç’ projesi kapsamında Hüseyin Avnı Dede’nin altında satış yaptığı ağacı da Anıt Ağaç olarak belirledi. Hüseyin Avni Dede’nin ismini de Anıt Ağaç olarak belirlenen Doğu Çınarı’na (Platanus orientalis) verildi.

Haberin Devamı

58 yıldır altından ayrılmadığı çınar ağacına adı verildi

Hüseyin Avni Dede, “10 yaşından beri buradayım şu anda da 68 yaşındayım. 58 senedir bu çınarın altındayım. Biz bu çınarla omuz omuza verdik. Bu çınarda ben ruh ve duygu buluyorum. Yaşarken ismimin bu çınara verildiğini görmek bayağı mutlu etti” dedi.