Gündem 6 milyon yeni konutu ülkemize kazandıracağız

6 milyon yeni konutu ülkemize kazandıracağız

07.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yaparak “Başta İstanbul olmak üzere 81 vilayetimize yapacağımız en büyük iyiliğin kentsel dönüşüm hamleleri olduğu kanaatindeyiz” dedi.

6 milyon yeni konutu ülkemize kazandıracağız

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde “Asrın Felaketi’nin Birinci Yılı: İhya ve İnşa Çalışmaları” adıyla bir kitap yayınladı. Kitabın önsözünü kaleme alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgesinin 500 kilometreyi aşan büyüklüğü ve çetin kış şartları engel çıkarsa da, devletin depremin ilk anından itibaren hızlı bir refleks göstererek afet bölgesine koştuğunu belirtti.

Haberin Devamı

1.5 milyonu İstanbul’a

Bir taraftan depremin açtığı yaraları sararken diğer taraftan ülkedeki tüm şehirleri depreme karşı daha dayanıklı ve dirençli hale getirmeye gayret ettiklerini vurgulayan Erdoğan, “Başta İstanbul olmak üzere 81 vilayetimize yapacağımız en büyük iyiliğin kentsel dönüşüm hamleleri olduğu kanaatindeyiz. Deprem bölgesinde inşa edilen yeni konutlar ve kentsel dönüşüm projeleriyle önümüzdeki dönemde 1,5 milyonu İstanbul’da olmak üzere 6 milyon yeni konutu ülkeye kazandırmayı hedefliyoruz” mesajını verdi.