Gündem 60 milyon liralık vurgun

60 milyon liralık vurgun

28.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul’da İsviçre bankası Credit Suisse Bank’tan kredi sağlayacağı vaadiyle ihtiyacı olanların mal varlıklarını ipotek ettirip, sonra bu mal varlıklarını 3’üncü kişiler üzerinden başka bir firmaya devreden şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

60 milyon liralık vurgun

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonda iş insanı Moiz Mitrani ile aralarında Etiler’de ünlü bir gece kulübünün işletmecisi Anıl Sunar ve eşi Çiğdem Mitrani’nin de bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı. 7’si serbest bırakıldı, 5’i adli şartıyla serbest bırakıldı, Mitrani’nin aralarında olduğu 3 kişi tutuklandı. 

Haberin Devamı

Senet imzalatmışlar 

Moiz Mitrani ve beraberindekilerin mali sıkıntıları olan kişilere Credit Suisse’ten kredi sağlayacağı vaadi verdiği, bu kişilere ait mal varlıklarını da ipotek ettirdiğini tespit edildi. Mitrani’nin ipotekli mal varlıklarını 3’üncü kişiler üzerinden eşi Çiğdem Mitrani’ye ait firmalar üzerine devrettirdiği, mağdurlara ait bir firmaya el koyarak 60 milyon lira zarara uğrattığı, el koyduğu firmaya borcu olan diğer firmalara da tehdit ile zorla senet imzalatarak taşınmazlarına el koydukları belirlendi.