Gündem 7 KAHRAMANA DAHA GÖZYAŞI

7 KAHRAMANA DAHA GÖZYAŞI

25.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye 7 kahramanını daha dün son yolculuğuna uğurladı. 7 ayrı şehirde düzenlenen cenaze törenlerinde gözyaşları sel oldu. Devletin zirvesi de törenlerde yer alarak ailelerin acısını paylaştı

7 KAHRAMANA DAHA GÖZYAŞI

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan Jandarma Hava Teknisyen Astsubay Ahmet Çağlar (22) için dün Ankara Kocatepe Camii’nde bir tören düzenlendi. Törene, Çağlar’ın ailesinin yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı.

Yürek burktu
Erdoğan, öğle namazına geçmeden önce Çağlar ailesinin yanına giderek başsağlığı dileklerini iletti. Tören boyunca şehidin babası Cemal, annesi Gülizar, kız kardeşleri İlknur ve Huriye Çağlar metanetlerini korumaya çalıştı. Şehidin yeğenleri Sılanur ve Meltem Yıldız’ın tabutun başındaki fotoğrafları yürek burktu. Göreve başlamasının birinci haftasını doldurduğu gün şehit olan Ahmet Çağlar, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına müteakip Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi.

Org. Özel avluya geç geldi
Törene katılan Kılıçdaroğlu, aileye taziyelerini sunduktan sonra kuvvet komutanlarının bulunduğu protokol bölümüne geçmek yerine cami avlusuna yöneldi. Kılıçdaroğlu’ndan yaklaşık 10 dakika sonra gelen Genelkurmay Başkın Orgeneral Özel ise kuvvet komutanlarıyla birlikte protokoldeki yerini aldı ve uzun bir süre Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu avluya geçmedi. Daha sonra saf tutmak için avluya geçen Özel ile Kılıçdaroğlu’nun tokalaşmaması dikkati çekti.

Haberin Devamı



7 KAHRAMANA DAHA GÖZYAŞI


‘Düşürülüdü iddiası propaganda’

Orgeneral Özel, helikopterin düşürülme iddialarını yalanlarken, helikopterin teknik arıza nedeniyle düştüğünü, örgüt tarafından düşürüldüğü iddialarının ise örgüt propagandası olduğunu söyledi.

7 KAHRAMANA DAHA GÖZYAŞI

Başkentte yürekler dağlandı
Ankara Kocatepe Camii’nde dün astsubay Ahmet Çağlar için cenaze törenine katılanlar, şehidin annesi ve kardeşlerinin vedası sırasında duygusal anlar yaşandı. Çağlar’ın tabutuna sarılarak gözyaşı döken aileyi askerler teskin etmeye çalıştı. Şehidin dedesi de Başbakan Erdoğan’a sarıldı.

7 KAHRAMANA DAHA GÖZYAŞI

‘Biz fakiriz diye mi?’
Yüksekova’daki helikopter kazasında şehit olan Uzman Çavuş Regaip Şahin de, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin tabutu, kola ve dondurma firması şemsiyesinin altına konulurken, taziye çadırı kurulmaması nedeniyle sitem eden şehit babası Hayrettin Şahin, “Hiçbir şehit ailesi bizim kadar sabırlı değil. Ama garibanız, fakiriz” dedi.

Haberin Devamı

7 KAHRAMANA DAHA GÖZYAŞI

Ağabeye ay yıldızlı veda
Van’da pusuya düşürülerek şehit olan Er Ümit Akbaş, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Gül’ün de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit babası Murat Aktaş taziyeleri kabul ederken, ay-yıldızlı tişört giyen şehit kardeşi Eda Akbaş ise tören boyunca babasının yanında durdu.

7 KAHRAMANA DAHA GÖZYAŞI

Yenice de şehidine ağladı
Yüksekova’da Yeşiltaş Karakolu’nda el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan er 21 yaşındaki Ali Bozkurt’un cenazesi de, memleketi Çanakkale’nin Yenice ilçesinde törenle toprağa verildi. Oğlunun Türk Bayrağı’na sarılı tabutunu gören anne Şükriye Bozkurt sinir krizi geçirdi.

7 KAHRAMANA DAHA GÖZYAŞI

Babaya son dokunuş
Hakkari’deki helikopter kazasında şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Muhammet Şahin (27) için de Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde töreni düzenlendi. Şehidin 4 yaşındaki oğlu Kazım Erdil Şahin’in, Türk Bayrağı’na sarılı tabutu taşımaya çalışması yürek dağladı.

7 KAHRAMANA DAHA GÖZYAŞI

Evine son kez uğradı
Yüksekova’daki helikopter kazasında şehit olan uzman çavuş Muharrem Saygün’ün (26) naaşı, helallik alınması için önce Amasya’nın Suluova ilçesi Girne Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Ardından şehit Saygün, Samsun’un Havza ilçesi Eymir köyünde toprağa verildi.

Haberin Devamı

7 KAHRAMANA DAHA GÖZYAŞI

Koklayarak yolcu etti
Hakkari’deki helikopter kazasında şehit olan Teğmen Nuri Akman için de Samsun’un Vezirköprü İlçesinde önceki gün tören düzenlendi. Gözleri görmeyen acılı baba oğlunun tabutunun başına yakınlarının yardımıyla götürüldü. Baba Akman oğluna son kez dokunup ardından elini kokladı.