Gündem 8 şehidin verildiği Kel Tepe teröristlerden temizlendi!

8 şehidin verildiği Kel Tepe teröristlerden temizlendi!

02.03.2018 - 12:27 | Son Güncellenme:

Abdullah Ağar, dün şehit ve yaralılarımızın olduğu terör örgütüyle çıkan çatışmada 73 teröristin öldürüldüğünü belirtti. Şiddetli çatışmaların yaşandığı ve 8 askeri şehit olduğu Kel Tepe teröristlerden temizlendi.

8 şehidin verildiği Kel Tepe teröristlerden temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köylerini terörden arındırarak, Racu beldesi merkezine dayandı.

Haberin Devamı

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köyleri ile Bilal köy tepesini YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı.

Böylece, Racu beldesinin merkezinin girişine ulaşılmış oldu.

İlerleme sırasında, dün TSK unsurlarının teröristlerle çatışmasında 8 askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 91'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 21'i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 120 noktayı ele geçirdi.

TERÖRİSTLER SİSTE GELDİ

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, dün Suriye Afrin'deki terör hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit ve yaralılarımızın olduğu terör örgütü ile çıkan çatışmada 73 teröristin öldürüldüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ağar şunları belirtti:

"Hassa sınırımızdan 5-6 km doğu içeride Afrin Bilal (Bilelko) Köyü güneyindeki 1082 rakımlı tepede KESİF SİS ve GİZLİ TÜNELLERİN neden olduğu örtü ve gizleme dezavantajlarıyla 8 şehit verdiğimiz çatışmada öldürülen 73 teröristle birlikte HRK’ta imha edilen terörist 2295’e ulaştı."

8 şehidin verildiği Kel Tepe teröristlerden temizlendi

O TEPE ELE GEÇİRİLDİ

Şiddetli çatışmaların yaşandığı 8 askerin şehit düştüğü 13 askerin de yaralandığı 1083 rakımlı Kel Tepe teröristlerden temizlendi.