Gündem 8 şehit gözyaşı ve ağıtlarla uğurlandı

8 şehit gözyaşı ve ağıtlarla uğurlandı

17.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Silvan’da şehit düşen askerlerin acısı dün yapılan 8 cenaze töreniyle yine yürekleri yaktı. Şehit yakınlarıyla törene katılanların yanı sıra, onları ekran başında izleyen vatandaşlar da gözyaşlarına boğuldu

8 şehit gözyaşı ve ağıtlarla uğurlandı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalında PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen askerlerden son sekizinin cenazeleri dün toprağa verildi. Cenaze törenlerinde yine gözyaşı, ağıt, öfke ve teröristlere lanet vardı. Şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım ile Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Güney’in cenazeleri Adana’da, Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu Ankara’da, Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz Gaziantep’te, Jandarma Komando Emrah Eker Giresun’da, Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun Samsun’da, Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan Tekirdağ’da, Komando Çavuş Aydın Noyan Zonguldak’ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

8 şehit gözyaşı ve ağıtlarla uğurlandı

Şehit annesi Gülnur Delimehmetoğlu, oğlunu son yolculuğuna asker selamı ve öpücükle uğurladı.

ANKARA ŞEHİDİNİ BAĞRINA BASTI
Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Delimehmetoğlu için Çubuk Merkez Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin annesi Gülnur, babası Beytullah, kız kardeşleri Aygül ve Sude Delimehmetoğlu, yakınları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çok sayıda milletvekilli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, belediye başkanları, daire müdürleri ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Tören nedeiyle Çubuk’ta birçok ev ve işyerine bayrak asıldı. İlçe merkezinde toplanan yaklaşık 2 bin kişi ellerinde bayraklarla tekbir getirip, “Kahrolsun PKK”, “Şehidim hakkını helal et”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Hepimiz Aykutuz, hepimiz Mehmediz” sloganları atarak yürüdü.
TAHSİN GÜN - YILMAZ ÇAMDALI Ankara DHA

Haberin Devamı

Çavuşların cenazesinde Ömer Çelik yuhalandı
Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım ile Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Güney’in cenazesi, Adana’da Sabancı Camii’ndeki cenaze namasının ardından son yolculuklarına uğurlandı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreni sırasında aşırı sıcağın da etkisiyle bayılanlar oldu, şehit Güney’in annesi fenalaşınca törene sedye ile getirildi.
Cami bahçesindeki törene iki şehit için gönderilen ayrı ayrı çelenklerin biri, “birer tane yeter” denilerek dışarı çıkarıldı.
Cenaze törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik yuhalandı. Tören alanına Vali İlhan Atış ile birlikte gelen Ömer Çelik’i gören kalabalıktan bir grup “yuh” çekmeye başladı. “Kahrolsun PKK” sloganları atan grup, “Şehide kelle mi demeye geldin?” diyerek Ömer Çelik’e tepki gösterdi. Cami bahçesinden cenazenin çıkışı sırasında da Ömer Çelik’e yönelik tepkinin dozu artarak sözlü sataşmaya dönüştü. Bazı kişiler Çelik’e ulaşabilmek için, üç sıra halinde barikat oluşturan polisi aşmaya çalıştı. Bu kişiler güçlükle engellendi.
Şehit annesi Yıldız Yıldırım, “Hükümet bunu duysun, bu son olsun. Acımız son bulsun” dedi. Baba Yaşar Yıldırım da “PKK kahrolsun, acımız çok büyük. Bu olayların son bulmasını istiyoruz. Vatan sağ olsun” diye konuştu.

Hamile eşin zor günü
Diğer şehit Uzman Çavuş Mustafa Güney’in eşi 8 aylık hamile Merve Güney törene yakınlarının kollarında geldi. Genç kadın, tören başlayana kadar bahçedeki bir ağacın gölgesinde bekletildi.Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı alanda toplanan Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği üyeleri ile vatandaşlar da “Meclis’te PKK istemiyoruz”, “Askere uzanan eller kırılsın”, “İmralı’yı basalım, Apo’yu asalım” sloganları attı.
Şehit Mustafa Güney’in cenazesi Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli beldesine, Gökhan Yıldırım’ın cenazesi Ceyhan ilçesinin Doruk beldesinde toprağa verildi.
MURAT KİBRİTOĞLU - FATİH KARAÇALI - ŞAHİN ÖZER Adana DHA

Haberin Devamı

8 şehit gözyaşı ve ağıtlarla uğurlandı

Haberin Devamı

8 şehit gözyaşı ve ağıtlarla uğurlandı

‘Çağırsaydın üzerine örtü olurdum oğlum’

8 şehit gözyaşı ve ağıtlarla uğurlandı

Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker’in (22) cenazesi, Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesinde törenle toprağa verildi. Şehidin annesi Medine Eker’i iki kadın astsubay teselli etmeye çalıştı. Anne Eker, “Oğlum sana doyamadım. Vatan için şehit oldun. Ben hakkımı helal ediyorum, sen de helal et. Vatan sağ olsun. Bir oğlum daha var, onu da senin yerine göndereceğim. Keşke beni çağırsaydın. Senin üzerine kapanıp örtü olurdum. Ben öleydim de sen ölmeyeydin. Oğlum sana doyamadım” diye ağıt yaktı. Daha sonra sonra Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, şehidin cenaze namazını kıldırdı. Şehidin bayrağa sarılı tabutu, omuzlara alınarak belde mezarlığına götürülererek defnedildi. Tören sırasında vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhinde çeşitli sloganlar attı.
GİRESUN AA

Haberin Devamı

Çavuş Torun’a 8 bin kişiyle veda
Jandarma komando çavuş Necmettin Torun’un cenazesi, Samsun’un Alaçam ilçesi ne bağlı Yoğunpelit köyünde gözyaşlara arasında törenle toprağa verildi. Cenaze ilçe merkezinde yaklaşık 8 bin kişi tarafından karşılandı. İlçe meydanında toplanan halk, cenazenin helallik alınmadan köye götürülmesine izin vermedi. Bunun üzerine meydanda kısa bir tören yapıldı ve cenaze aynı kalabalıkla şehidin Yoğunpelit köyündeki baba evine götürüldü.42 yaşındaki anne Satu Torun, “Yavrum nereye gidiyorsun. Böyle mi gelecektin” diyerek ağıtlar yaktı. Halası Meryem Divan cenazeye sarılarak gözyaşı döktü. Sağanak yağmurun altında kılınan cenaze namazından sonra şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazeyi Bakan Kılıç ile Vali Aksoy da bir süre taşıdı.
İSMAİL AKDUMAN Samsun DHA

300 nüfuslu köyde 10 bin kişilik tören
Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi ne bağlı 300 nüfuslu Yörgüç köyü nde, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. 5 aylık asker 20 yaşındaki Jandarma Komanda Er Gökhan Kaplan’ın bayrağa sarılı cenazesi, sabah saatlerinde köyüne getirildi. Köy camiinde kılınan cenaze namazına Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, 2’nci Kolordu Komutanı Raif Akbaş çok sayıda milletvekili ve 10 bine yakın vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Mezarlıkta anne Nevin son kez oğlunun tabutunu öptükten sonra, “Yavrum 20 senelik hakkını helal et. Benim sütüm helal olsun. Seni ağlamadan yollamadım. Ağlamayacağım, bağıracağım. Gurur duyuyorum seninle” dedi.
FIRAT KESKİNKILIÇ Tekirdağ DHA

8 şehit gözyaşı ve ağıtlarla uğurlandı

Gerekirse kızlarım da asker olur
Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz’ın cenazesi, Gaziantep’in Nizip ilçesinde düzenlenen törenden sonra toprağa verildi. Şehidin cenazesi, Fevzipaşa Mahallesi’nde dedesinin evine getirildiğinde anne İslim Kaz, “Bundan sonra benim üç askerim var. Onlar da kızlarım. Gerekirse kızlarımı bile askere gönderirim, vatan sağ olsun” dedi.
Cenaze, Hazreti Hatice Kübra Camisi’nde kılınan namazın ardından Nizip Asri Mezarlık’taki şehitlikte toprağa verildi. Törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Mehmet Kaz’ın ailesini teselli etmeye çalıştı.
GAZİANTEP AA

8 şehit gözyaşı ve ağıtlarla uğurlandı

‘6 aylık yetim kaldın dağlara kurban ettim’
Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın için memleketi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Ereğli Devlet Hastanesi morgundan alınan Noyan Aydın’ın bayrağa sarılı tabutu hastane önünde bekletildi. Burada Şehidin ağabeyi Orhan Aydın, kardeşinin askerde komando seçilmesinden sonra yazdığı duygu yüklü şiirini okudu. Anne Ayşe Aydın gözyaşlarını tutamayarak, “6 aylıkken yetim kaldın, 23 sene yeri geldi yemedin, yeri geldi yiyemedin. Diyarbakır dağlarına seni kurban ettim oğlum“ diye ağıt yaktı. Cenaze buradan Bozhane Camii’ ne getirildi ve kılınan namazın ardından 12 kilometre uzaklıktaki Dedeler köyüne götürülerek toprağa verildi. Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Töreni öncesi Ereğli Belediyesi 2 bin bayrak, esnaf da törene katılanlara ücretsiz su dağıttı.
DURMUŞ SEVİNDİK Zonguldak DHA