Gündem Otoyolda Ramazan Bayramı yoğunluğu arttı! İşte yollarda son durum

Otoyolda Ramazan Bayramı yoğunluğu arttı! İşte yollarda son durum

06.04.2024 - 14:54 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı tatili için vatandaşlar, İstanbul'dan memleketlerine ve tatil yörelerine gitmeye başladı. Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli geçişinde Ankara istikametinde yoğunluk devam ediyor.

Anadolu Otoyolu Düzce geçişinde bayram yoğunluğu arttı. Ramazan Bayramını memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar yola çıktı. Anadolu Otoyolu Ankara istikametinde yoğunluk oluşurken, İstanbul istikametine ise az sayıda aracın geçtiği görüldü.

Haberin Devamı

Yer yer maddi hasarlı kazalar sebebi ile sıkışan trafik, ekiplerin hızlı müdahalesi ile normal seyrine döndürülürken, bölge trafik ekipleri sürücülerin dikkatli olmalarını istiyor.

Otoyolda Ramazan Bayramı yoğunluğu arttı İşte yollarda son durum

KOCAELİ

Kocaeli'de her bayram yoğunluk yaşanan noktalar olan, yolun 2 şeride düştüğü Korutepe ve Gültepe Tünelleri, Bekirpaşa Viyadüğü ve İzmit Doğu Gişeleri mevkilerinde, sürücülerin çoğunlukla Kuzey Marmara Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü'nü tercih etmeleri nedeniyle herhangi bir yoğunluk yaşanmadı.

D-100 yolunda sabah erken saatlerde Gebze ve İzmit ilçelerinde yaşanan şehir içi trafik yoğunluğu haricinde bir yoğunluk görülmedi.

YOĞUNLUK OLUŞTU

Öte yandan, D-100 Karayolunun İzmit şehir merkezi geçişi ve Derince ilçesi Liman Işıklar mevkiinde de yer yer yoğunluk yaşanıyor. Tatilcilerin sorunsuz şekilde yolcuk yapmaları için İl Emniyet Müdürlüğü ekipler tedbirleri arttırırken, sürücülere hız yapmaması ve trafik kurallarına uyması noktasında uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

KARADENİZ SAHİL YOLU

Trafik ekipleri Karadeniz Sahil Yolu'nda trafiğin aksamaması için kontrollerde bulunarak trafiğin akışını sağlarken, yetkililer trafik yoğunluğunun bayramın birinci gününe kadar süreceğini bildirdi.

Otoyolda Ramazan Bayramı yoğunluğu arttı İşte yollarda son durum

MUĞLA

Türkiye’nin turizm merkezlerinden olan Muğla’da Ramazan Bayramı tatili için trafikte yoğunluk gözlemlenirken, kent girişinde trafik ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan sürücüler, Aydın-Muğla kara yollarında trafik yoğunluğu oluşturdu. Muğla genelindeki turistik tesislerde doluluk oranının yüzde 70’lik orana ulaşması bekleniyor. Aydın-Muğla kara yolundaki uygulama noktasında polis ekipleri, sürücüler ile yolculara broşür dağıtırken, Genel Bilgi Taraması da (GBT) yapıldı.

Otoyolda Ramazan Bayramı yoğunluğu arttı İşte yollarda son durum