Gündem 9 günlük tatil başladı!

9 günlük tatil başladı!

10.11.2023 - 15:56 | Son Güncellenme:

Yurt Genelinde tüm kademelerde 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili bugün itibarıyla başladı.

9 günlük tatil başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) takvimine göre 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 13 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayacak, 17 Kasım Cuma günü sona erecek. Resmi başlangıcı 13 Kasım olan ara tatil; hafta sonu ile birlikte 9 gün sürecek.

Haberin Devamı

9 günlük tatil başladı

Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu’nda ara tatil sevinci yaşayan öğrenciler, son zilin çalmasıyla birlikte İstiklal Marşı töreninin ardından yılın ilk ara tatile çıktı. Öte yandan, öğrenciler ara tatile girerken karne almadı.

MEB’in takvimine göre ders zili, 20 Kasım’da tekrar çalacak; yarıyıl tatili 19 Ocak’ta başlayacak ve 5 Şubat’ta bitecek. İkinci dönemin ara tatili 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Eğitim yılı14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 24'te başlayacak.

BAKAN TEKİN'DEN ARA TATİL MESAJI

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ara tatilinin başlaması nedeniyle mesaj yayımladı.

Bakan Tekin, ara tatile çıkan öğretmen ve öğrenciler için sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Tatilde dinlenmeyi, eğlenmeyi ve hobilerinize vakit ayırmayı ihmal etmeyin. Kendinizi geliştirmek için kütüphanelerde zamanınızı değerlendirin, yaşadığınız bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri ile tanışın, size yeni kapılar aralayabilecek farklı etkinliklere iştirak edin. Öğrenmenin asla sınırı yok, her zaman yeni şeyler öğrenebilmenin sırlarını keşfedin" dedi.

Bakan Tekin, öğretmenlere ise mesajında, "Değerli meslektaşlarım; yoğun bir dönemi geride bıraktık. Planlama yapmak ve eğitim faaliyetlerini değerlendirmek için önemli bir fırsat olan bu zaman aralığında online olarak gerçekleştireceğiniz seminer çalışmalarında sizlere kolaylıklar diliyorum. Eğitimde sahanın gücüne inanan ve istişare kültürüyle şekillenen maarif anlayışımızla çocuklarımızı geleceğe birlikte hazırlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı