Gündem Eski CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı: Açık ittifak yapmamız gerek

Eski CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı: Açık ittifak yapmamız gerek

15.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eski CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, DEM Parti’yle yerel seçimlerde “kaçak güreşmeden” ittifak yapılması gerektiğini söyledi.

Eski CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı: Açık ittifak yapmamız gerek

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Milliyet’e konuşan Atıcı, “DEM Parti’yle kendi çizgilerimizi koruyarak, daha önce olduğu gibi gizli değil, her şey kamuoyunun önünde olacak şekilde açıkça ittifak yapmamız gerekir” dedi.

Haberin Devamı

“Açık seçik bir şekilde ittifak yapmak zorundayız” diyen Atıcı şunları söyledi: “Hiç kaçak güreşmeden, örneğin ‘Biz, Mersin’in Akdeniz ilçesinde aday çıkarmıyoruz kardeşim, DEM Parti’yi destekliyoruz.’ Bitti, bu kadar. Öbür türlü ne İsa’ya ne Musa’ya yaranabiliyoruz. Kardeşim bir tarafa yanaş hiç olmazsa tam desteğini al.”

‘İSTANBUL SIKINTIYA GİRER’

İttifak yapılmaması halinde bazı yerlerde sıkıntı yaşanacağını savunan Atıcı, “DEM Parti’nin oy oranının yüksek olduğu İstanbul, Mersin, Adana, Antalya gibi büyükşehirlerde CHP biraz sıkıntıya düşebilir, riske girebilir” diyerek şöyle devam etti: “Şu saatten sonra açık seçik görüşülmeli. Zafer Partisi’yle kapalı kapılar ardında yapılan anlaşma bütün CHP’lileri çileden çıkardı. Bu yüzden gizli bir şey yapılmamalı. İlkelerini ortaya koyacaksın.”