Gündem Adana'da dehşete düşüren olay! Ölen bebeklerini bir hafta fark etmediler

Adana'da dehşete düşüren olay! Ölen bebeklerini bir hafta fark etmediler

10.04.2023 - 11:39 | Son Güncellenme:

Adana'da Ayşegül Talay’ın (30) anahtarını unuttuğunu iddia ederek yardım istediği itfaiye ekipleri, kapıyı kırıp eve girdiğinde 2 aylık bebeği ölü olarak buldu. Uyuşturucu madde tesiri altında olduğu tespit edilen ve emniyetteki ifadesinde, "Bir hafta önce babasıyla yıkamıştık. Sonra sobanın yanına yatırdım. Hiç uyanmadı. Bir haftadır uyuyor zannediyordum" dediği öğrenilen anne tutuklandı. Baba Suat Talay (42) ise aranıyor.

Olay, dün öğle saatlerinde Seyhan ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi’ndeki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, bir çocuk annesi Ayşegül Talay, evden dışarıya çıkarken anahtarını içerde unuttuğunu iddia ederek itfaiyeyi arayıp yardım istedi. Ekipler, adrese giderek kapıyı kırarak içeri girdi. Evden kötü koku geldiğini fark eden ekipler, içeride hareketsiz yatan bir bebek görünce durumu polise bildirdi. Eve sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden sağlık ekipleri yaptıkları incelemede 2 aylık bebeğin öldüğünü tespit etti. Bunun üzerine anne Talay gözaltına alındı. Adının Mehtap olduğu öğrenilen bebeğin cesedi ise otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Uyuşturucu madde etkisinde olduğu belirlenen anne Talay, emniyette sorguya alındı. 

Haberin Devamı

Adanada dehşete düşüren olay Ölen bebeklerini bir hafta fark etmediler

‘BİR HAFTADIR UYUYOR ZANNETTİM’

Emniyetteki ifadesinde eşiyle birlikte uyuşturucu kullandıklarını kabul eden ve “Sabah evden dışarıya çıkmıştım. Anahtarı unuttuğumu fark ettim. İçeriye geri giremedim. İtfaiyeyi aradım. Bebeğimin öldüğünden haberim yoktu. Bir hafta önce babasıyla yıkamıştık. Sonra sobanın yanına yatırdım. Hiç uyanmadı. Bir haftadır uyuyor zannediyordum" dediği öğrenilen Talay, adliyeye sevk edildi.

Adanada dehşete düşüren olay Ölen bebeklerini bir hafta fark etmediler

Şüpheli, burada çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Daha önce ‘uyuşturucu kullanma' suçundan kaydı olduğu belirlenen baba Suat Talay polis tarafından aranıyor. Mehtap bebeğin kesin ölüm nedeninin otopsi raporu sonucunda belli olacağı öğrenilirken, açlık nedeniyle ölmüş olabileceği şüphesi üzerinde durulduğu öğrenildi. (DHA) 

Haberin Devamı

Adanada dehşete düşüren olay Ölen bebeklerini bir hafta fark etmediler

CENAZEYE SAHİP ÇIKAN OLMADI

Adana’da annesi Ayşegül Talay’ın (30), evin anahtarını unuttuğu için itfaiyeden yardım istemesi üzerine, kapıyı kırıp içeriye giren ekipler tarafından ölü bulunan iki aylık Mehtap bebeğin cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasına rağmen kimse tarafından teslim alınmadı. Öte yandan tutuklanan anne Ayşegül ve polis tarafından aranan kayıp baba Suat Talay’ın komşularının, çiftin uzun süredir uyuşturucu bağımlısı olduğunu, bundan dolayı mahallelinin onlarla iletişim kurmadığını söyledikleri öğrenildi. Olayın yaşandığı evin tüm pencere ve camlarının da kırık olması dikkat çekti. 

Adanada dehşete düşüren olay Ölen bebeklerini bir hafta fark etmediler

BİR ACI OLAYDA KAYSERİ'DE

Kayseri'de 11 katlı binanın 6'ncı katında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında 5 yaşındaki Eylül Canyakar hayatını kaybetti, annesi ve kardeşi yaralandı.

Yangın, saat 08.00 sıralarında Kocasinan ilçesi Erkilet Osmangazi Mahallesi Aksiyum Sitesindeki 11 katlı binanın 6'ncı katında meydana geldi. Dairede henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler evi kapladı. Yangında evde bulunan 5 yaşındaki Eylül Canyakar hayatını kaybederken, ismi henüz öğrenilemeyen anne ile 1 çocuğu yaralandı. Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralıları Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırdı. Yangında yaşamını yitiren Eylül ise, otopsisi yapılmak üzere Kayseri Devlet Hastanesi morguna götürüldü. İtfaiyenin yaklaşık 2 saat süren müdahalesinin ardından yangın söndürüldü. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı. Yanan dairenin önünde hayatını kaybeden Eylül'e ait birçok oyuncak olduğu fark edildi. 

Haberin Devamı

Adanada dehşete düşüren olay Ölen bebeklerini bir hafta fark etmediler


İHMAL İDDİASI 

Katlarda yangın hortumlarının mevcut ancak itfaiyenin su alabileceği bir mekanizmanın bulunmadığını, bu nedenle de yangına müdahale etmekte geç kalındığını öne süren site yöneticisi Veysel Uyar, "Sabah 08.00 sıralarında 6'ncı katta yangın çıktı. Vatandaş çocuğunu okula götürüyor. İçeride 2 tane çocuğu ile hanımı birlikte kalıyor. Çocuğunun biri vefat ediyor. Hanımı da hastanede, şu an hayati tehlikesi bulunuyor. Bizim en büyük sıkıntımız, burası tamamlanalı 4-5 yıl oldu. İnşaat firması mesken paralarını almasına rağmen meskeni üzerine almadı. Buna istinaden katlarımızda yangın hortumları mevcut ama itfaiyenin katlardan su alabileceği bir mekanizma yok. İtfaiye yan dairelerin kapılarını çalıp, 'Bize su verin' diye bağırdı. Bu bir ihmaldir. Kim sesimizi duyuyorsa duysun. Bloklarımızın meskeninin acil bir şekilde alınması gerekiyor. Paraları ödenmiş olmasına rağmen vermiyorlar. Yangının çıkış nedenini bilmiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Adanada dehşete düşüren olay Ölen bebeklerini bir hafta fark etmediler

ÖLEN ÇOCUĞUN YANAN OYUNCAKLARI YÜREK BURKTU

Öte yangında feci şekilde hayatını kaybeden Eylül Canyakar'ın yanmış oyuncakları görenlerin yüreğini burktu. Apartman Yöneticisi Veysel Uyan, “Sabah saat 8 sularında çıktı yangın. 3 çocuklu bir ailenin evinin yangınıydı. Babası çocuğunu okula götürüyor, 2 çocuk ve anne içerideydi. Çocuğun bir tanesi yangında vefat etti, annesi şu an hastanede, hayati tehlikesi var” ifadelerini kullandı.

Adanada dehşete düşüren olay Ölen bebeklerini bir hafta fark etmediler

Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Kayseri'de 11 katlı apartmanın 6'ncı katında çıkan yangında hayatını haybeden Eylül Canyakar'ın (5) cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Canyakar'ın cenazesi, Hulusi Akar Camisi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına, Eylül Canyakar'ın babası Şaban Canyakar, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazede baba Canyakar, uzun süre gözyaşı döktü. Namazın ardından Canyakar'ın cenazesi, Erkilet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yangında yaralanan anne Şerife Canyakar ile oğlu Mehmet Canyakar'ın hastanedeki tedavisi sürüyor. 

Haberin Devamı

Adanada dehşete düşüren olay Ölen bebeklerini bir hafta fark etmediler

Adanada dehşete düşüren olay Ölen bebeklerini bir hafta fark etmediler