Gündem Adana'da heyelan! 4 öğretmen hayatını kaybetti

Adana'da heyelan! 4 öğretmen hayatını kaybetti

06.04.2023 - 15:24 | Son Güncellenme:

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde dağdan kopan kaya parçasının seyir halindeki otomobilin üzerine düşmesi sonucu 4 öğretmen hayatını kaybetti.

Saimbeyli- Feke kara yolunda saat 14.00 sıralarında heyelan meydana geldi. İddiaya göre, 01 AİN 537 plakalı otomobil seyir halindeyken dağdan kopan kaya parçası otomobilin üzerine düştü. Olayda araçtaki 4 kişi yaralanırken, çevredeki sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDE CAN VERDİLER

Yamaçtan kopan kaya, bu sırada yoldan geçen Himmetli İlk ve Ortaokulu'nda görevli öğretmenlerin içinde bulunduğu otomobilin üzerine düştü. Olayda, Pınar Kılıç, Dilek Altıparmak, Ümmühan Dilbilir ve Rahime Topak yaşamını yitirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından çıkarılan 4 kişinin cansız bedenleri, otopsi için morga kaldırıldı.

Adanada heyelan 4 öğretmen hayatını kaybetti

Öğretmenlerin Feke ilçesinde ikamet ettiği ve her gün köye geliş gidiş yaptıkları, kazanın bugün ilçeye dönerken meydana geldiği öğrenildi. Hayatını kaybeden öğretmenlerden Dilek Altıparmak’ın 4-A sınıf öğretmeni, Rahime Topak’ın ise sosyal bilgiler öğretmeni olduğu öğrenildi.

Öğretmenlerin cenazeleri Feke Devlet Hastanesine kaldırılırken, yarın tören yapılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Adanada heyelan 4 öğretmen hayatını kaybetti

YOL TRAFİĞE KAPITILDI

Öte yandan, Karayolları Genel Müdürlüğü de Tufanbeyli-Saimbeyli-Feke yolunun 71,6'ncı kilometresinde heyelan meydana geldiğini, güzergahın tedbiren trafiğe kapatıldığını açıkladı.

1/2

2/2

Adanada heyelan 4 öğretmen hayatını kaybetti

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaşanan kaza sonrası sosyal medya hesabı üzerinden taziye mesajı yayınladı.

Çelik, yaptığı paylaşımda: "Adana Saimbeyli ilçemizde heyelan nedeniyle 4 öğretmen kardeşimizin hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Yaşamını yitiren öğretmen kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Milletimizin ve eğitim camiamızın başı sağ olsun" dedi.

Adanada heyelan 4 öğretmen hayatını kaybetti

VALİ ELBAN FEKE'DE

Saimbeyli- Feke kara yolunda yolculuk yaptıkları otomobilin üzerine, heyelan nedeniyle kaya düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğretmenler Pınar Kılıç (29), Dilek Altıparmak (32), Ümmühan Dilbilir (39) ve Rahime Topak'ın (37) otopsi işlemleri, Feke Devlet Hastanesi'nde devam ediyor. Öğretmenlerden Dilek Altıparmak'ın bekar, diğerlerinin evli olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Adana Valisi Süleyman Elban ile İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak da hastaneye gidip öğretmenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Cenazelerin yarın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi. (