Gündem Adil Kullanım Kotası (AKK) nedir?

Adil Kullanım Kotası (AKK) nedir?

27.12.2018 - 12:23 | Son Güncellenme:

Adil Kullanım Kotası (AKK) nedir? Ulaştırma ve Altapı Bakanı Cahit Turhan'ın Adil Kullanım Kotası ile ilgili yaptığı açıklama sonrası 'AKK nedir' sorusu gündeme geldi. Peki Adil Kullanım Kotası nedir?

Adil Kullanım Kotası (AKK) nedir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, kullanıcıların belirli bir kotayı aşması durumunda internet hızının yavaşlamasına neden olan Adil Kullanım Noktası (AKN) uygulamasının geçen yıl mayıs ayında kademeli olarak kaldırıldığını belirterek, "AKN uygulaması, 1 Ocak 2019 itibarıyla tamamen kalkacak. Böylece internet kullanımına sınırlama getirilmeyecek." dedi.

Haberin Devamı

ADİL KULLANIM KOTASI (AKK) NEDİR?

Adil Kullanım Kotası (AKK) veya Adil Kullanım Noktası (AKN), internet kullanıcılarının şebeke kullanımı sırasında yoğun veri trafiği uygulayarak neden olabileceği teknik problemleri, hasarları ve ağdaki verimliliğin düşmesini önlemek amacıyla planlanmış bir uygulamadır. Telekomünikasyon şirketleri bu uygulamayı genel olarak kullanıcılarının mağdur olmaması, aynı kalitede ve daha sağlıklı hizmet alabilmeleri için devreye alınan bir uygulama olarak tanımlamaktadır.