Gündem Adıyaman’da 2 kişide domuz gribi çıktı

Adıyaman’da 2 kişide domuz gribi çıktı

29.10.2009 - 14:51 | Son Güncellenme:

Adıyaman’da 2 kişide domuz gribi virüsüne rastlandı.

Adıyaman’da 2 kişide domuz gribi çıktı

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerde domuz gribinden yatan hasta bulunmadığını, ancak domuz gribi şüphesi ile 82. Yıl Devlet Hastanesine gelen 2 hastanın tahlil sonuçlarının pozitif çıkması nedeniyle tedavi altına alındığını, bu hastaların evlerinde dinlendiklerini söyledi.

Adıyaman’da şu ana kadar domuz gribi şüphesiyle 3 kişinin kan örneklerinin alındığını söyleyen Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Test yapılan 3 kişiden 2’sinde domuz gribi virüsüne rastlandı. Bu hastalara gerekli tedaviler uygulandı ve şu anda sağlık durumları iyi evlerinde istirahat ediyor. İl genelinde bütün hastanelerimizde domuz gribine karşı bütün önlemlerimiz aldık.

Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda hastanelere girişlerde hastalara gerekli dezenfekte uygulanarak önlemlerimiz sürdürüyoruz. Adıyaman Valiliği, Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yaptıkları çalışmalar sonrasında bugün okullar tatil ve ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Sağlık çalışanlarımıza yapılmak üzere Bakanlıktan 2 bin 600 adet aşı geldi ve ilk olarak bakanlığın talimatları doğrultusunda personellerimiz aşılanacak. Daha sonra kalan aşılar, ihtiyaç ve bakanlığın talimatları doğrultusunda kullanılacak. İlimizde endişe edilecek bir durum yok. Hastalığın tespit edildiği iki vakaya gerekli tedavileri yapıldı ve sağlık durumları şu anda çok iyi. Evlerinde istirahat ediyor."