Gündem Adıyaman’dan yürek yakan haber: 4 şehit

Adıyaman’dan yürek yakan haber: 4 şehit

17.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler, zırhlı araç geçerken el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi, 1 asker şehit oldu. Yaralanan askerleri hastaneye götüren sivil araca, teröristlere ait zannedilerek ateş açıldı, 3 asker şehit düştü

Adıyaman’dan yürek yakan haber: 4 şehit

Adıyaman’da dün zırhlı aracın geçisi sırasında PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu bir asker şehit oldu. Patlamada yaralanan askerleri hastaneye götüren sivil araca, teröristlere ait olduğunu zanneden askerlerin açtığı ateş sonucu üç asker şehit oldu. Üç askerin de yaralandığı olayın ardından sekiz kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Adıyaman Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre salı gecesi bir mermer ocağını basıp, ateşe veren PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için yürütülen operasyon sırasında merkeze bağlu Kuyucuk köyü bölgesinde jandarmaları taşıyan zırhlı araç geçerken teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı (EYP) infilak etti. Patlamada bir jandarma şehit oldu, beş asker de yaralandı.

Terörist zannettiler

Bölgede bulunan güvenlik birimlerinin yaralı jandarmaları sivil araçla olay yerinden tahliye etmek istediği belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Diğer güvenlik birimlerimiz yaralı jandarmalarımızı sivil araçla olay yerinden tahliye etmeye çalışırken, bölgede bulunan diğer güvenlik görevlilerimizin, sivil aracın terörist unsurlar olduğunu zannederek ve olay yerinden kaçmaya çalıştığını düşünerek, güvenlik birimlerimizin bulunduğu sivil araca ateş açması sonucu dost ateşiyle, kazaen üç kahraman evladımız şehit olmuştur. Şehit olan dört jandarmamıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyoruz” denildi. Olayda üç askerin de yaralandığı belirtildi. Bölgede geniş çaplı operasyonlar sürerken sekiz şüpheli de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Acı olayda şehit olan kahraman askerlerin kimlikleri de belli oldu. Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Aydın Özer ile şehit jandarma uzman çavuşlar Kürşat Yılmaz, Tuncay Doğan ve Oğuzhan Tekerek’in hastanedeki otopsi işlemleri sürüyor. Şehitlerin naaşları bugün İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenecek olan töreninin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.