Gündem Adli tatil ne zaman bitiyor? 2019 adli yıl hangi gün başlıyor?

Adli tatil ne zaman bitiyor? 2019 adli yıl hangi gün başlıyor?

01.09.2019 - 19:37 | Son Güncellenme:

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil sona eriyor. Binlerce çalışan ise adli tatil ne zaman sona eriyor sorusunun cevabını arıyor. İşte adli yılın başlayacağı gün ve adli tatil ile ilgili tüm detaylar...

Adli tatil ne zaman bitiyor 2019 adli yıl hangi gün başlıyor

20 Temmuz'da başlayan adli tatil boyunca adliyelerde görev yapan nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara baktı. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verildi...

ADLİ TATİLDE ÇALIŞMA SİSTEMİ NASIL?

Haberin Devamı

Adli tatil boyunca adliyelerde görev yapan nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara bakıyor. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara veriliyor.

Yüksek yargı organları Danıştay ile Yargıtay’da nöbetçi heyetler görev yapıyor. Danıştay’da görev yapan nöbetçi heyet, esastan karar veremiyor ve yalnızca "yürütmenin durdurulması" taleplerini karara bağlıyor.

Yargıtay’da da ceza ve hukuk olmak üzere iki nöbetçi daire görev yapıyor. Ceza dairesi, tutuklu sanıklarla ilgili dosyalara bakıyor.

ADLİ TATİL NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Anayasa Mahkemesi ise adli tatil kapsamına girmiyor. Adli tatil, 31 Ağustos'ta sona erecek. 2 Eylül’de ise Adli Yıl Açılış Töreni yapılacak.