Gündem Adliyeye saldırısında DHKP-C’nin kilit isimleri gözaltında

Adliyeye saldırısında DHKP-C’nin kilit isimleri gözaltında

08.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Çağlayan’da bulunan Adalet Sarayı’nın önünde önceki gün yaşanan ve bir vatandaşın ölümü, 2 teröristin ise etkisiz hale getirilmesiyle sonuçlanan terör saldırısı sonrası başlatılan soruşturmada, aralarında terör örgütü DHKP-C’nin kilit isimlerinin de bulunduğu 90 şüpheli gözaltına alındı.

Adliyeye saldırısında DHKP-C’nin kilit isimleri gözaltında

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Esenyurt’ta metrobüse binip Çağlayan durağında inen Emrah Yayla ve Pınar Birkoç isimli teröristler, adliyenin D kapısının karşısındaki alan kontrolünden sorumlu polisler tarafından durduruldu. Bu sırada GBT için kimlik istenen Birkoç, çantayı açar gibi yaparak biber gazı sıktı, terörist Yayla da silahı çıkarıp polislere ateş açmaya çalıştı. Kuru sıkıdan bozma olduğu belirtilen silahın tutukluluk yaptığı öğrenildi. Çatışmada kahraman polisler tarafından etkisiz hale getirilen teröristlerden Yayla’da tek, Birkoç’ta ise 3 kurşun izi tespit edildi.

Haberin Devamı

‘ANNE NE OLUR KALK’ 

Başlıkta verdiğimiz sözler, Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısında hayatını kaybeden annesi Dilfiraz Karataş’ın ardından gözyaşı döken oğlu Okan’a ait. Dilfiraz için dün Bağcılar Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Eşi Kamer, oğlu Okan ile kızı Seda törende ayakta güçlükle durdu. Dilfiraz için ağıtlar yakıldı, dualar okundu. Oğlu Okan ise annesinin tabuta sarılarak feryat etti: “Anne ben sensiz yapamam, ne olur kalk.” 

Dilfiraz Karataş, cemevindeki töreninden ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi. ● ALEYNA SEVİM İstanbul 

Yazarlar