Gündem ADOB’da Cumhuriyet Bayramı’nda 15 Temmuz konseri

ADOB’da Cumhuriyet Bayramı’nda 15 Temmuz konseri

19.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), her yıl özel günlerde özel konserlere imza atıyordu.

ADOB’da Cumhuriyet Bayramı’nda 15 Temmuz konseri

ADOB bu yıl ilk kez 29 Ekim konserinde ilginç bir değişikliğe imza attı. 29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı konseri vermekten vazgeçen ADOB, bu yıl, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimize Saygı” etkinliği ile sahnede olacak.

ADOB’dan yapılan açıklamada, “15 Temmuz 2016’da milletçe yaşadığımız menfur olayın unutulmaması, halkımızın demokrasimiz için canını feda ederek ülkemize sahip çıkması sonucunda, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin müzik ve dramatik sanatların diliyle anılması, unutulmaması ve gelecekte bir daha kötü günlerin yaşanmaması adına, sinevizyon eşliğinde, 15 Temmuz olaylarından görüntülerle büyük koro, büyük orkestra ve solistlerden oluşan, Türk bestecilerin eserlerinden derlenen, devlet büyüklerimizin ve halkımızın katılımıyla ücretsiz, azami 45 dakikalık bir etkinlik amaçlanmaktadır” denildi.

Nezih Seçkin’in şefliğindeki orkestra, O. Zeki Üngör, Adnan Saygun, Muammer Sun, Niyazi Tura, Nevit Kodallı, Çetin Işıközlü ve Mustafa Erdoğan’ın bestelerini çalacak. Gösteride, Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre, Aytaç Yalman, Cahit Külebi, Gülce Çelik Erdoğan’ın eserleri sahnelenecek.