Gündem AFAD duyurdu! Balıkesir'de 4,6 büyüklüğünde deprem

AFAD duyurdu! Balıkesir'de 4,6 büyüklüğünde deprem

21.07.2022 - 18:51 | Son Güncellenme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, Balıkesir’in Gönen ilçesinde saat 18:44’te 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 12.32 km derinliğinde meydana gelen deprem çevre illerden de hissedildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz "Deprem çok kısa sürdü, şu an olumsuzluk yok" ifadelerini kullandı.

AFAD duyurdu Balıkesirde 4,6 büyüklüğünde deprem

AFAD saat  18:44'de Balıkesir Gönen merkezli 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD depremin derinliğini 12.32 olarak açıkladı. Sarsıntı İstanbul ve Bursa başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedildi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı.

Haberin Devamı

"BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENTİMİZ YOK"

CNN TÜRK'e bilgi veren Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz 'İçerisinde çok fazla fay barındırıyor. O bölge için büyük bir beklentimiz yok. Elbette biraz incelememiz gerekiyor fay hattındaki durumu. Marmara Denizi'nde beklediğimiz faydan farklı bir deprem. İstanbul ile ilgili bir durum yok. 1953'te bu bölgede büyük bir deprem meydana geldi. Başka büyük bir enerjinin birikmediğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI KOCA: CAN KAYBI VE YARALANMA OLMADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "18.44'TE BALIKESİR GÖNEN'DE meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremde, şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralanma olmamış, İl Ambulans Başhekimliğimize çağrı yapılmamıştır. Saha kontrol çalışmamız sürüyor. Balıkesir halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BALIKESİR VALİSİ HASAN ŞILDAK: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Saat 18.44’de Gönen İlçemize bağlı Tahtalı Mahallemiz merkezli 4.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak şu ana kadar intikal eden bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Jandarma ve Afad birimlerimizin tarama çalışmaları devam etmektedir. Gönen İlçemize ve Balıkesir’e geçmiş olsun." ifadelerini kullandı

AFAD duyurdu Balıkesirde 4,6 büyüklüğünde deprem

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz "Balıkesir çok büyük bir yer ancak ben tesadüfen tam bölgedeyim. Çok hafif bir şekilde hissettik. Çok kısa sürdü. Bir olumsuzluk durum yok. Süreci takip ediyoruz. Burası bölgesel olarak deprem konusunda tecrübeli." ifadelerini kullandı.

AFAD: OLUMSUZ İHBAR BİLGİSİ YOK

AFAD yaptığı bir diğer açıklamada "Geçmiş olsun Balıkesir. Gönen ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." bilgisini paylaştı.

DEPREM ÖNCÜ MÜ ARTÇI MI?

Jeolog Prof. Dr. Süleyman Pampal CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda artıçılar olacak. Öncüler nadir de olsa oluyor olmaz diyemeyiz. Ancak genellikle yüzde 99 öncü akvitive olarak değerlendirmez. Marmara'daki beklediğimiz deprem farklı bir fayda. İstanbul'da hissedilmiş olması doğal yakın bir mesafe. Bu yüzden İstanbul depremini tetikler demek yanlış olur. Ama İstanbul depremi olacak mı? Elbette olacak. Koşullar bu depremin içinde bulunduğumuz 10 yıllar içinde olacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PANİĞE SEBEP OLDU

Balıkesir ve Çanakkale'nin yanısıra Bursa, Tekirdağ ve İstanbul'da da hissedildi. Balıkesir'in ilçelerinde ve şehir merkezinin yanı sıra Çanakkale ve ilçeleri ve Bursa'da da hissedilen deprem ilk bilgilere göre herhangi bir yıkıma yol açmadı. Balıkesir Valiliğinin AFAD ve güvenlik güçleri aracılığıyla ilçelerde ve köylerde herhangi bir hasar olup olmadığını araştırdığı öğrenildi.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Depremin merkez üssü Gönen'de yaşayan vatandaşlar ise kısa süreli panik olduklarını belirtti. Nişanlısı ise kafede otururken depremi hissetlerini belirten bir kişi de, "Deprem olunca kendi aramızda konuştuk. Acaba deprem mi oldu? diye derken sosyal medyadan gördük 4.6 deprem meydana gelmiş ilçemizde. Merkez üssünün burası olduğunu öğrenince kendimizi dışarıya attık" dedi. Gönen sokaklarında sakin bir durumun hakim olduğu, köylerde de bir yıkım bulunmadığı kaydedildi.