Gündem AFAD'dan Çanakkale yangınına ilişkin açıklama

AFAD'dan Çanakkale yangınına ilişkin açıklama

24.08.2023 - 20:02 | Son Güncellenme:

AFAD Çanakkale'nin Damyeri ilçesi mevkisinde çıkan ve sabah saat 11.05'te kontrol altına alınan orman yangınına ilişin açıklama yaptı.

AFADdan Çanakkale yangınına ilişkin açıklama

 AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, yangından 99 kişinin etkilendiği ve 29 kişinin de tedavisine devam edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Yangına müdahale çalışmalarına ilişkin verilerin paylaşıldığı açıklamada, "Toplam 8 uçak, 30 helikopter, 241 arazöz, 81 su tankeri, EGM'den 22 TOMA, 468 diğer araç ve iş makinesi, 33 STK'dan 298 personel ve 72 araç olmak üzere toplamda 3 bin 199 personel ve 922 hava ve kara aracı görev almıştır" denildi.

Türk Kızılay tarafından bölgedeki vatandaşlara ve personellere, 2 bin adet kumanya, 5 bin adet sıcak yemek, 14 bin 100 içecek ve 12 bin 750 adet içme suyu ikramı yapıldığı da ifade edildi.

AFADdan Çanakkale yangınına ilişkin açıklama

Ayrıca, yangın bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş'in çalışmaları yerinde koordine ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Çanakkale Boğazı, 24 Ağustos saat 11.00 itibarıyla deniz ulaşımına açılırken, Merkeze bağlı Kayadere, Mareşal Fevzi Çakmak (Damyeri Mahallesi), Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı, Aşağıokçular (Salavat Mahallesi, Andıktaşı Mahallesi), Elmacık (Değirmendere Mahallesi), Çiftlikdere, Taşlıtarla, Kızılcaören köylerinden ve 18 Mart Üniversitesi kampüsünden toplam 395 hane 1428 vatandaşın tedbir amaçlı tahliye edildiği bildirildi.

Açıklamada, Afet Psikososyal Destek Grubu'nda 11 personelin görev yaptığı ve bu ekiplerle yangın bölgesinden tahliye edilen vatandaşların durumlarının takip edildiği belirtildi